Hitta rätt sällskapsspel

I den här guiden hittar du de bästa sällskapsspelen. Vare sig du letar efter ett spel för hela familjen, sällskapsspel för vuxna eller spel för er som bara är två. Snabbt och kaotiskt, samlat och strategiskt, lekfullt och lättsamt - här kan du hitta ett sällskapsspel för alla!

1. Festliga sällskapsspel

De här sällskapsspelen gör det trevligt att samlas med nära och kära, spelen bjuder in till skratt och skoj på flera olika roliga sätt. Testa din omgivnings musikkunnighet, populärkunskap, eller förmåga att sabotera. Eller hur väl de kan gissa vad det är du försöker beskriva med ord, teckningar eller charader.

 

2. Klassiska sällskapsspel

Spexiga nya spel i all ära, men vissa sällskapsspel har förblivit klassiker av en anledning. Här hittar du spelen som har gått hem sedan länge och som samlar olika generationer till samma spelupplevelse. Både morfar och svärdottern kan uppskatta ett gott parti schack, och vem skulle avstå chansen att se sin motståndares ansikte mörkna efter ett vällagt plus fyra-kort i Uno? 

3. Roliga frågespel

Här är spelen för de vetgiriga och de allmänbildade, eller nördarna och besserwissrarna - lite beroende på vem man frågar. Perfekta spel för de som behöver lite mental stimulans som underhållning. Testa varandra i flera olika format och teman. Farmor kanske vinner Sveriges historia, men inte tar hon barnbarnet i Harry Potter, eller din farbror i berömda romanser.

4. Strategispel

Samla strategerna, analytikerna och taktikern! Resurshantering, organiserad frammarsch, och strategiskt samarbete eller sabotage. Möt familjen och vännerna på slughetens slagfält, eller gå ihop för ett listigt lagarbete. Lyckas ni fly det hemliga laboratoriet tillsammans eller blir det du som regerar över Europas järnvägsnät?

5. Barnspel

Med de här spelen kan du lugnt och lyckligt göra annat medan barnen är fullt upptagna i spelens värld. Oavsett om det tillåter dig en välbehövd paus, att du kan ta hand om minstingen ifred eller att du kan ha fullt fokus på jobbet. Barnen kan sysselsättas med något fysiskt som Twister eller kanske något klurigt som LasseMajas detektivspel.