Läsborgarmärket!

– Samla alla tre färger

Minns du den svindlande känslan när du lärde dig läsa? Svarta krumelurer som plötsligt får mening och blir ett expanderande universum. Läsborgarmärket lanserades hösten 2011 och är tänkt som inspiration och uppmuntran för den som just knäckt läskoden och kämpar för att få flyt i läsningen.

Egentligen är det otroligt att vi kan lära oss läsa, enligt forskarna. Talet är givet människan, men skriften måste vi tillägna oss genom oerhört komplicerade processer, som den mänskliga hjärnan egentligen inte är byggd för. Klart man är värd medalj, när man har lyckats med den bedriften! 

Så här går det till

  1. Skriv ut, eller hämta ett läskort i din närmaste Akademibokhandeln.
  2. Välj böcker som passar ditt barns läsnivå.
  3. Efter fem lästa böcker belönas barnet med det vita Läsborgarmärket, som hämtas gratis i någon av Akademibokhandelns butiker.
  4. Fortsätt läsa och samla alla tre färger! 

Att ta Läsborgarmärket är kostnadsfritt och ej förbundet med köpkrav från Akademibokhandeln. Vi vill dock att barnet själv besöker en av våra butiker för att hämta sitt märke.

 

Hitta din närmaste Akademibokhandeln

Är du lärare och vill jobba med Läsborgarmärket i skolan? Klicka här >

 


Här kan du skriva ut läskort för att börja samla på Läsborgarmärken! Allt ni behöver göra är att fylla i namnet på varje bok som barnet läser. När ni har fyllt i 5, 10 och 15 böcker visar ni kortet i kassan i en av våra butiker och får då ett Läsborgarmärke!
Här finns arbetsmaterial till Läsborgarmärket som gör läsningen ännu roligare. Allt från diplom, läsbingo, frågor till boksamtal och mycket mer.
En sida för dig som är lärare och är sugen på att låta klassen ta Läsborgarmärket – det perfekta verktyget i din undervisning. Här listar vi hur du enkelt kommer igång med Läsborgarmärket i klassrummet.

Hur får man egentligen upp intresset för böcker och läsning? Här listar vi tips och råd på hur du kan göra läsningen mer lustfylld för barn i din närhet.

Visste du att vi har en serie på vår YouTube-kanal där barn själva ger lästips och pratar om Läsborgarmärket? Ett inspirerande sätt för barn att ta del av böcker och råd!