Akademibokhandeln

– Sveriges ledande bokhandelskedja

Akademibokhandelns första butik slog upp dörrarna 1971. Idag är vi Sveriges ledande bokhandelskedja med 95 butiker från nord till syd. Vår vision är att sprida läsglädje till alla, varje dag. I de tusentals böcker vi säljer finns stora upplevelser, avkopplande underhållning och djupa insikter. Vi är presenten till studenten, dagboken att samla tankarna i, och pusslet som familjen samlas kring. Våra butiker besöks 15 miljoner gånger varje år, och vi har alltid öppet online. Välkommen in till oss för att finna läsglädje!

Vår affärsidé

Vi erbjuder det bredaste sortimentet av böcker i alla format, samt inspirerande varor för alla som vill skriva, rita, pyssla, planera och förvara.

Med kunskap och service som utgångspunkt skapar vi mötesplatser där vi guidar och inspirerar våra kunder till läsglädje, kreativitet och köp. Via ett rikstäckande butiksnät, digitala kanaler och abonnemangstjänster når vi fler bokköpare i Sverige än någon annan. Med kunden och lönsamhet i fokus utvecklar vi kontinuerligt våra försäljningskanaler.

Våra kunder är privatpersoner, företag och offentlig verksamhet i hela Sverige.

Årets butikskedja i Retail Awards 2017
Vid Retail Awards 2017 tog Akademibokhandeln hem priset som Årets butikskedja. Hög servicegrad, inspirerande butiker och ett noga utvalt sortiment är några av anledningarna till vinsten.
 

Akademibokhandelns Vänner – en omtyckt medlemsklubb

Akademibokhandelns Vänner startades 2015 och har sedan dess växt till en omtyckt medlemsklubb med hela 2,1 miljoner medlemmar. Våra vänner erbjuds tips och inspiration, kundtidningen LÄS, personliga rabatter, medlemserbjudanden och andra förmåner, såsom tävlingar och inbjudningar till författarevenemang. Läs mer om Akademibokhandelns Vänner.

Årets lojalitetsprogram i Retail Awards 2019
Vi är superstolta och glada över att Akademibokhandels Vänner utsågs till Årets lojalitetsprogram i Retail Awards 2019. Juryns motivering löd:

”Med tydlighet och långsiktighet hyllar Akademibokhandeln ordet läsglädje i en bransch fylld av prispress och nätkonkurrens. Det har gett resultat. Akademibokhandelns Vänner har i dag drygt två miljoner medlemmar som alla har tillgång till ett brett utbud av erbjudanden, förmåner och evenemang som på olika sätt hyllar läsandet. Klubben fångar, engagerar och skapar ambassadörer som främjar både återväxt och läsglädje. Kan det bli bättre?”
 

Vår vision – Läsglädje för alla, varje dag

Vår vision är att alla ska få uppleva läsglädje varje dag. Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge avkoppling, kunskap och inspiration. Läsglädje är också gemenskap – en godnattsaga vid läggdags, en läsupplevelse att dela med en vän.

Vår vision är att bidra till ett demokratiskt och hållbart samhälle där alla har möjlighet att utbyta tankar och åsikter. Läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog. Genom språket förstår vi varandra, samhället och oss själva.

Vår vision är att inspirera till läsning, lärande och kreativitet. Att böcker i alla format ska finnas där människorna rör sig, i butiker och på nätet. Vi vill vara ett nav i kulturlivet, en mötesplats för alla, ett ställe där barn och unga inspireras och utvecklas, där litteratur från hela världen görs tillgänglig för alla, varje dag, dygnet runt.

Vår vision är att, med lönsamhet som grund, bidra till ett hållbart samhälle där även kommande generationer får uppleva läsglädje.
 

Ägare och ledning 

Ägare
Akademibokhandeln (bolag Bokhandelsgruppen) ingår i Bokusgruppen. Mer information: www.bokusgruppen.com

Kontaktinfo

Akademibokhandeln
Box 2100, 103 13 Stockholm
Besöksadress: Lindhagensgatan 126, 112 51 Stockholm
Telefon växel: 010-744 10 00