Nyfiken på BookTok?

– Böckerna som trendar på TikTok

Miljoner människor världen över upptäcker nu den litterära guldgruvan BookTok. Det är ett hörn av TikTok där det fullkomligt kryllar av boktips och läsinspiration. Här hittar du några av BookTok-böckerna det pratas mest om just nu, och som verkligen lever upp till förväntningarna.

Vad är BookTok?

BookTok skulle kunna beskrivas som världens snabbast växande virtuella bokklubb. Under hashtagen #booktok, på den sociala plattformen TikTok, kan du djupdyka i bokrecensioner, läsinspiration och träffsäkra bokmemes. Faktum är att BookTok nu blivit så stort att det påverkar försäljningen av böcker i flertalet länder! Nu kan du även hitta Akademibokhandeln på BookTok! Så följ oss för mer inspiration och boktips. Du hittar oss här.

 

Hetaste boktipsen på BookTok

Så länge citronträden växer av Zoulfa Katouh

I denna berättelse får vi följa Salama som var en helt vanlig tonåring innan frihetskampen i Syrien tog sin början. Nu arbetar hon som volontär på sitt lokala sjukhus och hjälper skadade människor dag in och dag ut. Men Salama har en plan och är fast besluten att lämna Syrien till varje pris, men det måste ske innan hennes bästavän Layla ska föda sitt barn. Men det är lättare sagt än gjort att lämna sitt hemland och människorna hon älskar, och när en person kommer in i hennes liv som får hjärtat att slå dubbla slag börjar hon ifrågasätta allt…

Läs mer om boken här >>

 

Den perfekta pojkvännen av Alexis Hall

Luc O´Donell är ett världsberömt kändisbarn och när hans pappa gör en comeback som rockstjärna hamnar han återigen i rampljuset. När en paparazzi fångar honom på bild vid helt fel tillfälle hotas plötsligt både hans karriär och privatliv. I hopp om att rädda sin image måste Luc träffa en helt normal, trevlig kille att inleda ett helt normalt, trevligt förhållande med.

Han inleder snart ett låtsasförhållande med advokaten Oliver Blackwood, men det är lättare sagt än gjort att låtsasdejta – särskilt när det finns känslor inblandat... 

Läs mer om boken här >>

 

Icebreaker av Hannah Grace

Den här boken är en ren TikTok sensation och har tagit läsare världen över med storm! Känslor spirar när en konståkare och kaptenen för hockeylaget tvingas dela samma isbana. Anastasia Allen har kämpat hela sitt liv för en plats i landslaget och inget ska få komma i hennes väg, inte ens kaptenen för hockeylaget Nate Hawkins. En berättelse om två motsatser som dras till varandra, stark kemi och svindlande romantik.   

Läs mer om boken här >>

 

The Summer I Turned Pretty av Jenny Han

En tjej, två killar och sommaren som förändrade allt. Varje år spenderar Isabel en helt perfekt sommar i hennes familjevänners strandhus. Här finns allt en tjej kan önska: en pool, privat strand och två (snygga) killar. Conrad som hon har varit förälskad i sen flera år tillbaka och snälla, avslappnade Jeremiah. Killarna har aldrig gett henne någon vidare uppmärksamhet, men denna sommar är någonting annorlunda. Plötsligt ser killarna henne, på riktigt. En fantastisk sommar väntar som hon sent kommer att glömma.

Läs mer om boken här >>

 

Things We Never Got Over av Lucy Score

Naomi witt flyr från sitt till synes perfekta bröllop och bosätter sig i den lilla staden Knockemout i Virgina för att hjälpa sin tvillingsyster Tina. Men det visar sig snabbt att hennes elaka syster inte har förändrats, hon tar Naomis bil och pengar samt lämnar kvar sin elvaårige dotter. Plötsligt är Naomi fast i staden utan jobb, hem eller en plan men med ett stort ansvar. Men så träffar hon den lokala frisören Knox och deras liv flätas samman på sätt dem aldrig hade kunnat tänka sig...

Läs mer om boken här>>

 

Vår bästa BookTok-guide med olika genrer >>

Personalens egna BookTok-favoriter >>

Så får BookTok unga att vilja läsa >>