Nyfiken på BookTok?

– Böckerna som trendar på TikTok

Miljoner människor världen över upptäcker nu den litterära guldgruvan BookTok. Det är ett hörn av TikTok där det fullkomligt kryllar av boktips och läsinspiration. Här hittar du några av BookTok-böckerna det pratas mest om just nu, och som verkligen lever upp till förväntningarna.

Vad är BookTok?

BookTok skulle kunna beskrivas som världens snabbast växande virtuella bokklubb. Under hashtagen #booktok, på den sociala plattformen TikTok, kan du djupdyka i bokrecensioner, läsinspiration och träffsäkra bokmemes. Faktum är att BookTok nu blivit så stort att det påverkar försäljningen av böcker i flertalet länder. I skrivande stund har innehållet i BookTok sammanlagt visats över 75 miljarder gånger. Ja, du läste rätt: 75. Miljarder. Gånger.

 

Hetaste boktipsen på BookTok

You and Me on Vacation av Emily Henry

You and Me on Vactation är definitionen av en kan-inte-sluta-läsa-bok, som dessutom utsetts till Årets feelgood av Goodreads. Det handlar om Poppy och Alex. Alex och Poppy. De har egentligen ingenting gemensamt, men av en lycklig slump har de varit bästa vänner ända sedan de gick på college. Och varje år, i tio års tid, har de gjort en resa tillsammans. Tills för två år sedan, när allt förstördes… Kan de lappa ihop vänskapen de en gång hade?

Läs mer om You and Me on Vacation här.

 

The Priory of the Orange Tree av Samantha Shannon

En åtskild värld. Ett rike utan en arvtagare. En gammal fiende som vaknar. Det här är den ultimata boken för dig som vill fly verkligheten en stund. I Samantha Shannons bästsäljare stiger du in i en värld som är på väg in i krig med drakar – och det är kvinnorna som måste leda kampen. The Priory of the Orange Tree har kallats episk och majestätisk, och vi förstår varför. Den här boken har verkligen allt.

Läs mer om The Priory of the Orange Tree här.

 

Heartstopper volume 1-4 av Alice Oseman

Heartstopper är den bästsäljande serieboken som tagit världen med storm. Och som även blivit Netflixserie! Det handlar om Charlie och Nick som går på samma brittiska pojkskola. Charlie faller pladask, och mot hans förmodan faller även Nick för honom. En alldeles oförglömlig serie om den första, förvirrande, uppslukande kärleken – och om vänskap, lojalitet och psykisk ohälsa. Det bästa av allt? Det finns fyra volymer att sluka.

Läs mer om Heartstopper här.

 

A Good Girl’s Guide to Murder av Holly Jackson

En prisbelönt och kittlande bok som får dig att gissa hur det kommer gå ända till sista sidan. Unga Andie Bell blir mördad av Sal Singh. Alla vet att han gjorde det. Alla. Men Pippa Fitz-Amobi är inte lika säker… Hon väljer att studera fallet som sitt slutprojekt i skolan, och plötsligt flyter hemlighet efter hemlighet upp till ytan. Gör dig redo för ett ständigt flöde av kalla kårar.

Läs mer om Good Girl’s Guide to Murder här.

 

   

The Inheritance Games och The Hawthorne Legacy av Jennifer Lynn Barnes

En askungenroman med kittlande tvister och mörker. Avery har ingenting och jobbar hårt för att skapa sig en bättre framtid. Plötsligt dör en excentrisk miljardär som lämnar nästan hela sin förmögenhet till Avery. Och ingen – speciellt inte Avery – vet varför. Spännande läsning du kommer vilja sluka!

Läs mer om The Inheritance Game här.
Läs mer om The Hawthorne Legacy här.