Designer i fokus

– Lotta Kühlhorn

Lotta Külhorn sätter färg på tillvaron! Färger och mönster är den grafiska formgivaren Lotta Kühlhorns passion. Lotta arbetar främst med bokformgivning men gör även illustrationer och mönster. Hon har dessutom designat några av våra prints från premiärkollektionen som är inspirerade av bokstäver och illustrationer från böckernas värld.

Färger och mönster är den grafiska formgivaren Lotta Kühlhorns passion. Köket hemma är rosa och de ordentligt tilltagna handväskorna är alltid extraordinära oavsett om de kommer från Gucci eller består av en helt vanlig plastpåse försedd med en ovanligt knasig logotyp. Ett hyllpapper från 70-talet, en trådsliten men ack så vacker handduk, ett kärt förkläde - allt fungerar som inspirationskällor för Lotta som framförallt arbetar med bokformgivning men också gör illustrationer och mönster.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
 

Vad kan du om Lotta Kühlhorn?

Delta i vårt Designer i fokus-quiz och var samtidigt med och tävla om snygga prints och Lottas bok Kulör: en bok om vad färg gör*.

*Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas. Tävlingen pågår t o m den 9 maj 2018 och vinnaren presenteras på vinnarsidan senast v. 20. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i syfte att kunna kontakta samt skicka ut vinster till vinnarna. ​