bokomslag Ghettolegender
Deckare

Ghettolegender

Sammy Jeridi

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 2021
Vinnare Storytel Awards Spänning 2023!

Juryns motivering: "Tonsäkert, med humor, oväntade karaktärer och relationer - Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör av kall på nerven."

 

Leon, Stockholms Ghettokung, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När "Prästen", en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till "Prästen".

Leon får ett sjukt uppdrag. Han ska hitta Rommels guld, som enligt ryktet ska vara gömt någonstans i Nordafrika. Till sin hjälp har han ärkefienden Jambolo Jobo. Men det finns ett problem - Jambolo har svurit att döda Leon när de hittat det legendariska naziguldet.

Ghettolegender är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till fartfyllda Ghettokungen (2020) och Ghettobröder (2021).

SAMMY JERIDI växte upp i Solna, där delar av Ghettokungen utspelar sig. Barndomen med en pappa som kränkte och misshandlade honom var mörk. Han sökte sin tillflykt till biblioteket. Där fick han lugn och ro och där föddes en dröm. Jag ska visa den jäveln. Med det framgångsrika e-handelsföretaget Makeup Mekka blev drömmen sann. Idag bor Sammy Jeridi med sin familj på Kanarieöarna och i Nordnorge. Där förverkligar han en annan dröm, som blev till i det där biblioteket för länge sedan, att skriva egna böcker. Med sina berättelser vill han inspirera andra som hamnat snett att göra rätt val livet.

"Högre fart än Sammy Jeridis finns inte i den svenska thrillervärlden. Men det är också smart, välkomponerat och oerhört laddat."
Arne Dahl, författare

"Ghettolegender är en vansinnigt stark och välkomponerad historia som jag slukade. Fantastisk!" Pascal Engman, författare

"Maximal spänning i toppklass. Omöjlig att lägga ifrån sig." Anna Karolina, författare

"Jeridi överraskar ännu en gång och har skrivit en episk nagelbitare." Leffe Grimwalker, författare
  • Författare: Sammy Jeridi
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9789178358533
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2021-11-23
  • Förlag: Bokfabriken