Kommande
bokomslag Ghettokrig
Deckare

Ghettokrig

Sammy Jeridi

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 332 sidor
  • 2024
VINNARE AV STORYTEL AWARD 2023


Leons kamp för att undkomma förorten, skapa en framtid för sig och sin lillebror och bli en äkta svensson närmar sig sin skoningslösa upplösning.

Ghettokungen Leon Jaziri har fått i uppdrag att skydda AI-forskaren Katalin Vargas. Det är bråttom. Vargas, som håller ett föredrag i Vinterträdgården på Grand Hôtel, befinner sig redan i livsfara. Det vimlar av hemliga agenter och alla är beredda att döda för hennes revolutionerande AI Veritas.

I en annan del av stan ska kriminalkommissarie Margareta "Maggan" Palm och kollegan Fredrik Envall vigas när de får larm om skottlossning. När Palm får veta att civilministern mördats och att en viss Leon Jaziri försvunnit med den inbjudna AI-forskaren inser hon att smekmånaden är inställd.

Utan att veta vem som är vän och vem som är fiende flyr Leon med Vargas i släptåg genom Stockholm. Ska de undkomma sina förföljare måste det ske på Leons hemmaplan. Endast i förortsdjungeln har de en chans att överleva - där är Leon kung och hans fiender villebråd.

Ghettokrig är Sammy Jeridis uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen, Ghettobröder, Ghettolegender, Ghettoprinsessan och Ghettoexit. Böckerna spelar på ett evigt tema om makt, pengar och kärlek. Framför allt handlar de om att hitta sitt ursprung och hur man blir en riktigt jävla lycklig människa.

PRISBELÖNAD SERIE! Ghettoprinsessan vann 2023 års Storytel Awards i kategorin spänning: »Tonsäkert, med humor, oväntade karaktärer och relationer Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör avkall på nerven!«

»Ghettokrig är explosiv och en kompromisslös bladvändare som håller dig fastklistrad. Briljant!«
- Pascal Engman, författare

»Ghettokrig är en bländande uppvisning av Sammy Jeridis talang för att väva samman intensiv handling och komplexa karaktärer. Otroligt!«
- Caroline Grimwalker, författare

»Ghettoböckerna är beroendeframkallande.«
- Dragomir Mrsic, skådespelare

»Så intensivt, så adrenalinfyllt! Ghettokrig är spänning på bästa nivå!«
- Leffe Grimwalker, Författare

 

 
  • Författare: Sammy Jeridi
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180316354
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 332
  • Utgivningsdatum: 2024-05-29
  • Förlag: Bokfabriken