bokomslag Trädgård närmare naturen : Arts and Crafts och en vildare trädgård
Hem & trädgård

Trädgård närmare naturen : Arts and Crafts och en vildare trädgård

Nina Nordh

Inbunden

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 224 sidor
  • 2023
"En riktigt fullspäckad trädgårdsbok som lyckas väva samman historiska tillbakablickar med kunskap och inspiration för dagens trädgårdsodlare som önskar sig skönhet och hållbarhet i fokus." BTJ ger Trädgård närmare naturen: Arts and Crafts och en vildare trädgård högsta betyget "Briljant".

Trädgård närmare naturen: Arts and Crafts och en vildare trädgård är en inspirationsbok för alla som vill ha en trädgård som både är vacker och njutbar men som samtidigt är klimatsmart och värnar om insekter och annat trädgårdsliv. En trädgård som är en plats för kreativitet, lust och avkoppling.

Boken börjar i slutet av 1800-talet när Arts & Crafts-rörelsen växte fram i England och den slutar i dagens allt populärare trend med en vildare och naturligare trädgård, där trädgårdsdesigners som Piet Oudolf visar vägen genom The New Perennial Movement. Då som nu är det vilda och vackra i trädgården i centrum.

Skönhet och hållbarhet går hand i hand både i dagens trädgårdar och i dem som skapades i Arts & Crafts-andan för mer än hundra år sedan. I boken besöker författaren en mängd olika trädgårdar, både nyare och äldre, och möter eldsjälar som bidrar med sina tankar om hur man kan skapa en trädgård närmare naturen.

Boken är rikligt illustrerad med nytagna bilder, illustrationer, mönster och innehåller en stor mängd kreativa tips, råd och växtlistor. Några av Sveriges vackraste trädgårdar där Arts and Crafts-rörelsens anda lever vidare på olika sätt skildras i boken som t ex: Den Engelska Trädgården, Drömparken i Enköping, Ellen Keys Strand, Erkes trädgård, Eva och Olle Björkströms trädgård, Fredriksdal museer och trädgårdar, Hildasholm, Lilla Hyttnäs, Norrvikens trädgårdar, Overdams gräsplantskola och visningsträdgårdar, Rebecca Malmöskölds & Staffan Eklunds Arts and Crafts-trädgård, Sofiero slottsträdgård, Tjolöholms slott, Ulriksdals trädgård, Ulla Molins trädgård, Vargaslätten och Gerbianska trädgården.
  • Författare: Nina Nordh
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789178435791
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 224
  • Utgivningsdatum: 2023-04-19
  • Förlag: Bokförlaget Arena