bokomslag Fermentera: Kokboken : Surtantens 50 bästa recept - från burk till tallrik
Mat & dryck

Fermentera: Kokboken : Surtantens 50 bästa recept - från burk till tallrik

Jenny Neikell

Inbunden

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 354 sidor
  • 2023
Många har fått upp ögonen för fermenterade grönsaker som kimchi och surkål de senaste åren. Men hur serverar man grönsakerna om man inte bara vill äta dem bredvid som en sallad?

I den här boken bidrar Jenny "Surtanten" Neikell med sin gedigna kunskap om fermentering, men framför allt; Hur du tar dina fermenterade grönsaker från burk till tallrik. Här finns soppor, mackor, smårätter, röror, rejäla huvudrätter och desserter som alla innehåller fermenterade grönsaker. Vegetariska vardagsrätter som är enkla att laga, smakrika och lätta att tycka om. Dessutom med en boost av snälla bakterier!

Fermenterat bidrar till maten med såväl syra, sälta och umami som textur och kan lyfta kända rätter till nya höjder. I boken finns många nya smakkombinationer att testa, till exempel fermenterad majrovesallad med brynt smör, våffeltacos med morot eller chokladkaka med öl och surkål. Dessutom mängder av andra tips på hur du kan inkorporera fermenterade grönsaker i matlagningen.
  • Författare: Jenny Neikell
  • Illustratör: Sara Trangärd
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789113124957
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 354
  • Utgivningsdatum: 2023-03-24
  • Förlag: Norstedts