Vinn signerade exemplar av Frukost hela dagen

– Tävlingen är avslutad!

Grundarna bakom Pom & Flora Café i Stockholm har nu släppt en bok med sina bästa frukostrecept! "Frukost hela dagen" är fylld med goda och hälsosamma recept utan att vara dietmat. Det är gott, snyggt och hela den moderna kostcirkeln i en munsbit. Just nu kan du tävla om ett signerat exemplar av boken samt en snygg tote bag*. Dessutom bjuder vi på receptet till deras omåttligt populära "Banana split".

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

1:a - 3:e pris

Ett signerat exemplar av Frukost hela dagen och en Frukost hela dagen-totebag.

Recept Banana split

2 portioner
3 1⁄2 dl grekisk yoghurt, 10 % 1 dl kokoschips
2 bananer
2 dl chokladgranola
2 tsk lönnsirap

Den klassiska desserten men som frukostmat. Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person om året. Vispa yoghurt och kokoschips i en bunke. Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik. Lägg kokosyoghurten mellan bananhalvorna.

Strö chokladgranola över och droppa lönnsirapen på bananen.

Chokladgranola
ca 2 liter

1 liter havregryn
2 dl hela skalade mandlar 2 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
1 tsk havssalt
1 1⁄2 dl kokosfett
1 1⁄2 dl honung
ev 3 msk kakao
2 dl kokoschips
2 dl tärnad, torkad frukt ev 1⁄2 dl kakaonibs

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Blanda havregryn, mandlar, pumpakärnor, solrosfrön och salt i en bunke.
Smält kokosfett, honung och eventuellt kakao i en kastrull. Häll det över grynen och blanda. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta cirka 30 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna. Blanda med kokos, aprikoser och eventuellt kakaonibs. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Tips! För chokladgranola, tillsätt kakao och kakaonibs av bra kvalitet enligt ingredienslistan.

 

*Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas. Tävlingen pågår t o m den 25 mars 2018 och vinnaren presenteras på vinnarsidan senast v. 13. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i syfte att kunna kontakta samt skicka ut vinster till vinnarna. ​