Om barns läsning

– Väck läslusten

Läslust är ett härligt ord och vi värnar om att alla barn ska känna sug efter att läsa varje dag. Men hur får man upp intresset för böcker och läsning? Här samlar vi några tips och råd kring hur du kan göra läsningen mer lustfylld för ditt barn eller barn du känner. Vi bjuder även på en massa bra lästips på barnböcker!

 

Läsborgarmärket är ett magiskt verktyg som hjälper och peppar barn som precis har lärt sig att läsa och vill bli ännu bättre! Att knäcka läskoden kan vara utmanande, och vi tycker att det är värt att fira med ett riktigt märke som belöning när man lyckas. Hur känns det egentligen när de svarta krumelurerna plötsligt bildar meningsfulla ord och öppnar dörren till en värld full av magiska äventyr? Här kan du ta del av barnens egna tankar om Läsborgarmärket och den förtrollande gåvan att kunna läsa.

Här har vi samlat våra bästa tips på barnböcker som toppar listorna just nu! Böckerna är indelade efter ålder för att göra det enkelt att hitta rätt.Att läsa är en avgörande och central del i barns språkutveckling. Här listar vi fem anledningar till att det är så viktigt att läsa för barn.Det finns tidlösa karaktärer som vi alla älskar och känner igen. Ge ditt barn chansen att upptäcka böcker om Mumin, Mamma Mu, Nicke Nyfiken, Pippi Långstrump och många fler – en magisk resa för er båda!

Hjälp ditt barn att hitta läsglädjen med rätt böcker! Här tipsar vi dig om böcker för barn i olika åldrar utifrån intressen som fantasy, hästar och humor.  

Här tipsar välkända barnförfattare som Johan Anderblad, Ylva Hällen och Katja Brandis om sina bästa tips på hur du skapar läslust för barn. Ta del av intressanta och inspirerande intervjuer!