Läs, tävla och vinn en filmvisning!

– En tävling för klasser i åk 1-3

Välkommen att delta i Akademibokhandelns lästävling för klasser i årskurs 1–3. Ni har chansen att vinna bland annat böcker, pyssel och en egen filmvisning! Obs! För att vara med i tävlingen måste någon från klassen ha laddat ned en tävlingsposter på akademibokhandeln.se eller beställt startkitet för Läsborgarmärket (gäller lärare).

Inte beställt startkitet än? Beställ det här! 

Är du inte lärare men vill tävla med din klass? Ladda ned material i länken här.

Så här tävlar ni

  1. Färglägg böckerna på tävlingspostern i takt med att klassen läser. Varje gång en elev har läst i 60 minuter får hen färglägga en bok på postern. När hela postern är färglagd kan ni vara med och tävla.

  2. Använd gärna individuella arbetsblad som hjälp. Där kan eleverna markera varje gång de läst 15 minuter. Ladda ned och skriv ut arbetsbladen här.

  3. Tipsa om hur ni gör läsningen rolig för alla i din klass. Berätta kort med ord (högst 4 meningar), ni kan även bifoga en bild om ni vill.

Så skickar ni in ert bidrag

Ta en bild av er ifyllda tävlingsposter och bifoga den i ett e-postmeddelande till klasstavling@akademibokhandeln.se.

I meddelandet berättar ni även om ert tips för att göra läsningen rolig. OBS! Glöm inte att skriva kontaktuppgifter: Skola, klass, samt e-postadress och telefonnummer till klassens kontaktperson.

Vi behöver klassens bidrag senast den 30 november 2023.

1 pris:

  • Helt egen biovisning av filmen Familjen Knyckertz och Snutjakten (max 40 personer)
  • Popcorn och dryck till hela klassen under biovisningen
  • Välfylld goodiebag med böcker och pyssel

2 pris:

  • Biobiljetter till hela klassen (30 biljetter)
  • Klassuppsättning av en utvald titel (högst 30 ex)
  • Pyssellåda till klassen

3–10 pris:

  • Klassuppsättning av en utvald titel (högst 30 ex)

 

Inskickade bidrag bedöms av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Vi förbehåller oss rätten att publicera samtliga tävlingsbidrag på akademibokhandeln.se, samt att spara kontaktuppgifter för framtida information om aktiviteter och arbetsmaterial för skolor. Tävlingen pågår t o m 30 november 2023. Vinnarna kontaktas och presenteras på akademibokhandeln.se under december 2023.