Hitta en hobby

– 5 tips på fritidsintressen

Vill du hitta en hobby? En härlig aktivitet att njuta av – bara för din egen skull. Här hittar du fem hobbytips och böckerna som hjälper dig att komma igång. Låt kreativiteten flöda!

1. Lär dig kalligrafi 

Har du någonsin varit nyfiken på att lära dig kalligrafi? Förmågan att använda skrivandet som konst och skapa vackert sammanhängande  texter.  Med hjälp av rätt redskap och handböcker fyllda av tips, exempel och steg för steg-instruktioner har det aldrig varit lättare –  hitta just din skrivstil.

2. Anordna spelkvällar

Sällskapsspel är en perfekt hobby att fördriva tiden med, ensam eller tillsammans med nära och kära. En spelkväll lockar fram både skratt och tävlingsinstinkt! Ett tips för en riktigt lyckad spelkväll är att satsa på goda tilltugg, läskande dryck och bra musik.

Se 8 tips på roliga familjespel >>

3. Skapa med lera

I ett kilo lera bor tusentals möjligheter. Med lufttorkande lera kan du skapa vackra föremål, med samma blanka yta som keramik. Knåda, forma, torka, måla. Vips har du vackra skålar och fat att fylla hemmet med.

Se mer om lufttorkande lera i vår YouTube-serie Skapa >>

4. Koppla av med matlagning

Känn dofter från världens alla hörn i ditt kök. Att laga mat är en fantastisk hobby som varken behöver vara dyr eller särskilt tidskrävande. Varför inte ha temaveckor där du lagar mat från olika länder? Eller bjuda familjen på surdegsbröd på helgerna? Att laga mat är otroligt avkopplande när du ger det lite kärlek.

5. Pyssla med akvarell eller akryl

Nyfiken på akvarell eller akryl? Många har en liten konstnärsdröm, men vet inte riktigt hur de ska ta första steget. Men det behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Ta hjälp av en handbok så är du snabbt igång, det är enklare – och ännu roligare – än du tror.

Lär dig grunderna i akvarell i vår YouTube-serie Skapa >>