Författare i fokus

– Michael Connelly

Michael Connelly fick en lysande författarstart. Hans debutroman Svart eko - en hårdkokt polisroman som bygger på ett bankrån som skedde i Los Angeles 1987 - prisbelönades med en Edgar Award för 1992 års bästa debutdeckare.

I samband med journaliststudier vid Florida University upptäckte Michael Connelly Raymond Chandlers böcker. Därefter var Connellys framtidsplaner klara: om talangen räckte ända fram så var siktet inställt på att bli deckarförfattare. Efter sin examen 1980 arbetade han som journalist några år på dagstidningar i Florida, och därefter följde sju år som kriminalreporter på Los Angeles Times.

Idag är Michael Connelly en av världens mest framgångsrika kriminalförfattare, alla kategorier.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Vad kan du om Michael Connelly?

Delta i vårt Författare i fokus-quiz för att vara med att tävla om ett lyxigt bokpaket med böcker av Michael Connelly*! Tävlingen pågår t o m 13 juni.

1:a - 3:e pris

Varsitt exemplar av Nattskiftet (inbunden), Två sorters sanning (inbunden) och Inte ett farväl (pocket). 

 

*Tävlingen pågår t o m 13 juni 2018. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln och publiceras på tävlingssidan senast v. 25. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i syfte att kunna kontakta samt skicka ut vinster till vinnarna. ​