bokomslag Urbant kaos : så klarar du kriser i det moderna samhället
Samhälle & debatt

Urbant kaos : så klarar du kriser i det moderna samhället

Niklas Kämpargård

Inbunden

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 217 sidor
  • 2023
"Genom att lättläst och kunnigt beskriva de globala utmaningarna, som världsekonomin, cybersäkerheten och energi- och livsmedelsförsörjningen, visar Niklas Kämpargård att det inte räcker med att köpa på sig några extra batterier eller torrsoppor. Mycket handlar om att analysera omvärlden, liksom den egna vardagen och samtidigt se sin roll i samhället, eftersom kriser och katastrofer hanteras gemensamt. En viktig bok, som på riktigt stimulerar till eftertanke." Maja Aase, BTJ

"Som en en jävligt bra föreläsning." Niklas Larsson och Anette Staaf, podden Hemberedskap

Inte sedan oljekrisen på 1970-talet har bristen på energi varit lika stor som i dag, inte bara i Sverige utan i hela Europa. Dessutom präglas vardagen av stigande elpriser, hög inflation, bristande lagerhållning och bolåneräntor som påminner om dem på 80-talet. Krig i Europa, rustande arméer och maktgalna män. Det är inte utan orsak som vi är oroliga.

Hur ska vi egentligen tänka för att inte känna oss uppgivna när snudd på allt vi gör är beroende av någon annan? Hur blir vi kvitt känslan av att vara fast i en struktur där vi inte kan påverka mycket mer än vår egen beredskap?

Urbant kaos - så klarar du kriser i det moderna samhället är en handbok som hjälper oss att tänka förebyggande och välja rätt i en snabbt skiftande vardag. Det är hög tid att preppa smart och rusta för en osäker värld, där falska rykten och medvetna påverkansoperationer initieras för att underminera vår trygghet och sätt att tänka. Vi bör säkerställa tillgången till rent vatten, fylla skafferiet och planera för hur vi håller värmen i en krissituation. Vi behöver förbereda oss på olika scenarier långt innan de händer på riktigt. Så här gör du.

NIKLAS KÄMPARGÅRD är författare, fotograf och föreläsare. Han har skrivit flera böcker om självhushållning, odling och krisberedskap, bland annat Krishandboken och Lev som en bonde. LB Förlag har tidigare gett ut fyra böcker av Niklas: Svemester: så reser du smart och hållbart i Sverige, Svemester vinter, Vara ute och Vandra året om.
  • Författare: Niklas Kämpargård
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177996118
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 217
  • Utgivningsdatum: 2023-09-18
  • Förlag: Louise Bäckelin Förlag