bokomslag Överlevnadshandbok för alkisungar
Familj

Överlevnadshandbok för alkisungar

Stefan Ekberg

Storpocket

479:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 272 sidor
  • 2023
Hjälp och hopp för en ljusare framtid
Att växa upp med missbrukande föräldrar är en av de mest utmanande uppväxtmiljöerna som finns. För ungdomar som lever med denna situation kan det kännas som att de står inför ett oöverstigligt berg av problem och svårigheter. Men det finns hopp, och det är precis vad boken handlar om.

Stefan Ekberg, en framgångsrik företagare och författare som själv växte upp med två föräldrar som var missbrukare och kriminella, delar i denna bok sin gripande och personliga berättelse om hur han navigerade sig igenom, överlevde och skapade sin egen livsframgång. Men det här är inte främst en självbiografi. Det är en komplett handbok för alla som växer upp med missbrukande föräldrar, arbetar med eller möter ungdomar som lever med missbrukande föräldrar. Stefan egna berättelser står som en igenkännande fond bakom de konkreta tipsen boken innehåller.

Ett innehåll som barn till missbrukare känner igen sig i
Boken handlar om hur man överlever vardagarna, helgerna, loven och skolan men också hur man ska tänka på sin egen framtid och gå en annan väg än den man växt upp på.
Stefan ger också konkreta och användbara strategier för lärare, poliser, socialarbetare och andra som vill hjälpa de här barnen att övervinna svårigheterna i livet. Han visar hur man kan använda sin egen erfarenhet och styrka för att stödja och hjälpa ungdomar som kämpar med liknande utmaningar.

Ett stöd när det kanske inte finns något annat stöd
"Överlevnadshandbok för alkisungar" är inte bara en inspirerande läsning för personer som har kämpat med liknande utmaningar i sina liv, boken är också en viktig resurs för ungdomar som står inför liknande svårigheter, och för de vuxna som arbetar med eller möter barnen till missbrukare. Med sin gripande berättelse och sina praktiska strategier visar Stefan hur man kan övervinna utmaningarna och skapa en meningsfull och ljus framtid vilken miljö man än kommer ifrån.

Boken passar som läsning för:
☑️ Alla som växer upp med missbrukande föräldrar
☑️ Alla vuxna som växt upp som barn till missbrukare
☑️ Alla som möter de här barnen i sina arbeten (socialsekreterare, lärare, terapeuter, psykologer, sjukvårdspersonal m.fl.)
☑️ Politiker och beslutsfattare som vill förstå de här barnens verklighet från insidan
  • Författare: Stefan Ekberg
  • Format: Storpocket
  • ISBN: 9789189532052
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 272
  • Utgivningsdatum: 2023-06-20
  • Förlag: Ego förlag i Stockholm