bokomslag Omvårdnad på avancerad nivå : kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområde
Vetenskap & teknik

Omvårdnad på avancerad nivå : kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområde

Anna-Karin Edberg Anna Ehrenberg Helle Wijk Joakim Öhlén Ann-Christine Andersson Åsa Andersson Eric Carlström Anki Delin Eriksson Eva Drevenhorn Inger Ekman Ann Catrine Eldh Carina Elmqvist Jan Florin Anna Forsberg Sebastia... Gabrielsson

Danskband/flex

749:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 595 sidor
  • 2021
Denna andra upplaga av boken har ett helt nytt upplägg. Boken består av sex delar, en för varje kärnkompetens. Varje del består i sin tur av fem kapitel; ett kapitel som beskriver kärnkompetensen generellt, ett kapitel som beskriver kärnkompetensen inom omvårdnad samt tre kapitel med exempel på praktiska tillämpningar inom specialistsjuksköterskans ansvarsområden.

Boken har sin utgångspunkt i de sex kärnkompetenserna som är gemensamma för alla professioner inom hälso- och sjukvården; personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, kvalitetsutveckling genom förbättringsarbete, säker vård och digital vård. Det finns internationell enighet om att dessa kompetenser är avgörande för hälso- och sjukvårdens utveckling. Det unika med boken är att den belyser dessa kompetenser ur ett omvårdnadsperspektiv och på en avancerad nivå.

Avsikten är att boken ska bidra till en utveckling av ett gemensamt innehåll i specialistsjuksköterskeutbildningarna och till en utveckling av sjuksköterskans kompetens på avancerad nivå. Boken syftar till att både beskriva och problematisera vad omvårdnad på avancerad nivå kan vara.

Boken vänder sig till dig som studerar på avancerad nivå eller arbetar inom specialistsjuksköterskans ansvarsområde och den är en fristående fortsättning på bokverket Omvårdnadens grunder.

  • Författare: Anna-Karin Edberg, Anna Ehrenberg, Helle Wijk, Joakim Öhlén, Ann-Christine Andersson, Åsa Andersson, Eric Carlström, Anki Delin Eriksson, Eva Drevenhorn, Inger Ekman, Ann Catrine Eldh, Carina Elmqvist, Jan Florin, Anna Forsberg, Sebastia... Gabrielsson
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789144136240
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 595
  • Utgivningsdatum: 2021-08-26
  • Förlag: Studentlitteratur AB