bokomslag Matteväskan
Barnböcker

Matteväskan

Jimmy Säfström

Spiral

1069:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 22 sidor
  • 2016
Matteväskan är det nya konceptet som just nu gör stor succé på grundskolorna runt om i landet och som hyllas av både lärarna och familjerna.

Matteväskan består av en snygg ryggsäck som innehåller ett kompendium samt en plastask med alla tillbehör som behövs, inget extra arbete för dig som pedagog. Kompendiet är fullt av spel och aktiviteter som engagerar, stimulerar och skapar en lust att lära. Spelen och aktiviteterna är utvalda med fokus på att vara lustfyllda och lärorika, att utveckla de fem förmågorna som finns för skolämnet matematik i grundskolan. Ingenting har lämnats åt slumpen och för varje aktivitet berättas det i punktform om förberedelser, genomförande, tips samt förslag på variation. Till varje aktivitet finns det även bilder och skisser samt en pratbubbla med matematiska begrepp som med fördel kan användas och förstärkas under det aktuella spelets gång.

Grundtanken med Matteväskan är att eleverna lånar hem den veckovis. Pedagogens roll är endast att ombesörja själva utlåningen och för att underlätta detta arbete medföljer ett dokument att föra anteckningar på.

Matteväskan utgår i första hand från grundskolan och klasserna F-4. Materialet fungerar dock utmärkt även högre upp i åldrarna och kan dessutom med fördel användas som stöd eller komplement i matematikundervisningen för elever med olika svårigheter. Spelen är pedagogiskt uppbyggda och kan beroende på förmåga användas som ren färdighetsträning eller som utmaningar.

Några citat om Matteväskan:

"En briljant produkt! Supernöjda lärare, elever och föräldrar. Minst en Matteväska i varje klass är ett måste!

"Matteväskan har haft många positiva effekter i min klass och allt med en minimal, nästintill obefintlig, insats för mig som lärare!"

"Värt varenda krona av läromedelspengarna! Efter att ha introducerat den på ett föräldramöte krävde föräldrarna ytterligare minst en matteväska och så fick det bli. Nu har vi två väskor i varje klass!"

"Matteväskan skapar tacksamma ringar på vattnet. Intresset för matematik har ökat hos eleverna men även i hemmen. Våra föräldrarna är mycket mer engagerade."

Materialet består av:
1 st ryggsäck
1 st kompendium
1 st plastask
1 st kortlek
40 st spelmarkörer
3 st sexsidiga tärningar
2 st tiosidiga tärningar
1 st tjugosidig tärning
1 st dokument med tips till pedagogen
1 st dokument att notera utlånen på

Författare till boken är Jimmy Säfström som arbetat som lärare och rektor sedan år 2002.

Mer information på www.safstrom.se
  • Författare: Jimmy Säfström
  • Format: Spiral
  • ISBN: 9789163746529
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 22
  • Utgivningsdatum: 2016-08-08
  • Förlag: Lust att lära Säfström Utveckling AB