bokomslag Herbariet
Hem & trädgård

Herbariet

Elin Unnes

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 175 sidor
  • 2016
"Läsvärt är bara förnamnet."
Allt om Trädgård

"Vilken fantastiskt intressant och lärorik bok."
Plaza Interiör

Att bli intresserad av grönsaksodling är som att hamna med rumpan före i en soptunna - förrädiskt enkelt att sjunka ner i och helt omöjligt att ta sig ur. Att bli intresserad av örtodling och vilda växter är betydligt mer labyrintiskt. Vissa växter går att glufsa i sig, andra är nyttiga i måttliga mängder och ett par stycken kan bota ett sjukt hjärta eller stoppa ett friskt, med bara några milligrams skillnad.

Herbariet är en vetenskapssagobok och odlingsmanual om läkeväxter från slingerkrasse och salvia till mjöldryga och malört. En bok som reder ut både hur man utvinner hydrolat ur lavendelblommor, hur man gör egen absint, och huruvida växter kan se, höra och läsa dina tankar.

Ett gäng pressade favoritväxter och alla de infusioner, macerationer och sprittinkturer som gör deras magi tillgänglig för människan. För som de flesta örtodlare redan vet: Den enes medicin är den andres cocktail.

Elin Unnes är rockjournalisten som började leva ett hemligt dubbelliv som odlare. Hon har varit redaktör på tidningar som Darling, Vice och Rodeo, och skriver regelbundet om musik för Dagens Nyheter. Numera skriver hon även för Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit boken The Secret Gardener (2014), som utsågs till Årets svenska måltidslitteratur i kategorin Köksträdgårdslitteratur och beskrevs som "Den intressantaste och mest lärorika bok jag har läst i år" av Jan Gradvall i Dagens Industri.

Fotografer är Valdemar Asp och Lina Scheynius, formgivare är Stefan Fält.


"Elin Unnes är tillbaka. Hurra!"
Allt om Trädgård

"En fascinerande vetenskaplig sagobok och odlingsmanual för läkeväxter som slingerkrasse, salvia och malört."
Buffé

"Bladvändningsvarning utfärdas."
Kristianstadsbladet

"Häftig bok."
SVT Go' kväll


"Med ett underhållande språk virvlande som en humla berusad på mjöldryga pollinerar Unnes boken med vetenskap och icke-vetenskap, magi och folktro, kuriosa och egna odlingsupplevelser av gott och ont. Resultatet blir en charmig tinktur med potentiellt dödlig beska för alla som är intresserade av sambanden mellan växter, medicinhistoria och magi."
Gourmet

"Vilken fantastiskt intressant och lärorik bok."
Plaza Interiör


"Nya boken Herbariet: Växter till mat, magi och medicin av Elin Unnes beskrivs som en kombinerad vetenskapssagobok och odlingsmanual."
Mariestads-Tidningen


"Författaren och odlaren Elin Unnes är kvinnan som kan tala med växter!"
Damernas Värld


"...den magiskt snygga odlingsboken Herbariet."
Books & Dreams


"Fotona på växter som utsätts för elektricitet är helt magiska."
Folkbladet


"När Elin Unnes skriver om växter och örter är det mycket mer spännande än när andra skriver om klubbar och äventyr. För två år sedan släppte Elin Unnes sin redan klassiska odlingsbok, The secret gardener. Nu kommer uppföljaren Herbariet."
Jan Gradvall, DI Weekend


"Missa inte denna!"
Vegourmet


"Att göra-lista: Läsa Elin Unnes fantastiska bok Herbariet."
Borås Tidning


"Jag älskade Elins förra bok The secret gardener och henens citat "blommor är töntiga, här ägnar vi oss åt grönsaker". Efter att gjort upptäckten att även de allra flesta blommor är ätliga, att det finns en hel växtvärld där ute som kan stänga sår, stoppa ditt hjärta och öppna ditt tredje öga. Lite vetenskap, mycket
  • Författare: Elin Unnes
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127141889
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 175
  • Utgivningsdatum: 2016-03-24
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur