bokomslag Gift : löftet till min väninna
Skönlitteratur

Gift : löftet till min väninna

Lydia Capolicchio

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 262 sidor
  • 2023
Mitt i sommaridyllen får svenska Sophia ett samtal från sin amerikanska väninna Amy, som hon inte talat med på flera år.

Sophia tror att Amy äntligen träffat mannen i sitt liv och lever sin dröm. Istället berättar hon en fasansfull historia om sin relation och mardrömmen hon lever i. Hur kunde Amy hamna här? Hur ska Sophia kunna hjälpa henne? De bor ju inte ens i samma land längre.

För Amy är Sophia den sista utposten till revansch. För Sophia är återföreningen ett sätt att återgälda sin skuld till Amy. Det blir en kamp mot klockanmen också en resa i två kvinnors inre liv om hur långt de är beredda att gå för att möta upp allt som förväntas av dem. Och vad händer när de trotsar rädslan och alla normer? Vilka blir egentligen vinnarna och vilka är förlorarna?

GIFT eller löftet till min väninna är en tankeväckande roman som bör finnas i varje kvinnas hem som en hyllning till de som vågade möta sitt sanna jag. Det är också en berättelse om kvinnlig vänskap, livsfarliga relationer och ett regelrätt brott. Framför allt är den baserad på en sann historia och ett resultat av ett löfte författaren en gång gav sin väninna. Kanske kan den bli någons överlevnadsguide även om den skyldige aldrig fälls.

Lydia Capolicchio är en svensk journalist född i Borås med italiensk-slovenska rötter. Bakgrunden och familjehistorien har gett henne en förkärlek för berättandet i alla former. De bästa historierna är sanna och finns alltid omkring oss. Hennes erfarenhet spänner över både nyhetsjournalistik, dokumentärer men också underhållning för tidningar, radio och tv. Hon lever i Stockholm med sin familj, driver en egen podcast, har världen som arbetsplats men hennes hjärta finns alltid nära havet. GIFT eller löftet till min väninna, är hennes debutroman.

Recensioner:

"Utläst. Asså kunde inte sluta läsa, den var så otroligt gripande." BokugglorJasmine

"Gift är den bästa bok jag har läst på mycket länge. Språket är välformulerat och målande vilket gör att man lever sig in i huvudpersonernas liv på ett behagligt sätt. Det faktum att det är en sann berättelse gör boken i mina ögon mer intressant. Det är dock svårt att skildra en sann historia utan att det blir långtråkigt, men Lydia Capolicchio har verkligen lyckats. Gift är en både gripande och spännande bok. Svåra relationer är ett tema som engagerar och berör. Gift är en sådan bok som man inte kan lägga ifrån sig. Vacker, spännande och berörande. Missa inte!" Karin Bernesson,

"Lydia skriver en fantastiskt fin och sorglig historia på ett sätt som ändå lämnar mig med en positiv känsla. Beskrivningen av den amerikanska landsbygden är målande och berättelsen om vännens öde gruvlig. Mitt i eländet är det fint att få inblick i värdet av vänskapen mellan bokens huvudperson och hur man ändå kan ha en känsla av att livet varit rikt och bra. Jag hoppas att Lydia fått blodad tand och att hon skriver och läser in fler böcker!" Joakim Säll


"Kan varmt rekommendera denna! Välskriven, mångdimensionell, djup men ändå lättläst. Boken är en tankeväckande beskrivning av mänsklighetens många sidor och ger en ögonöppnande beskrivning av hur lätt det är att manipuleras in i en destruktiv relation. Läs/lyssna på den!" Kristina Lyckeros

"Bästa bok på länge! Värd att lyssna på!" Siv Näslund

"En otroligt skrämmande historia. Kunde inte lägga den ifrån mig." Birgitta W

"Mycket gripande bok! Fångar mig direkt vilket för mig är bästa betyg på både innehåll och uppläsaren". Helene Sjödin

"Bästa och sorgligaste jag läst på länge." Alex M

"Viktig bok! Underbart uppläst! Allt är inte som det först ser ut. Livet tar oss verkligen på olika resor! "Lo

"Jag vill ge 6 stjärnor. Tack Lydia "Din ber
  • Författare: Lydia Capolicchio
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189363687
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 262
  • Utgivningsdatum: 2023-03-01
  • Förlag: Ordberoende Förlag