Ny
bokomslag Gift : löftet till min väninna
Skönlitteratur

Gift : löftet till min väninna

Lydia Capolicchio

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 262 sidor
  • 2023
Mitt i sommaridyllen får svenska Sophia ett samtal från sin amerikanska väninna Amy, som hon inte talat med på flera år.

Sophia tror att Amy äntligen träffat mannen i sitt liv och lever sin dröm. Istället berättar hon en fasansfull historia om sin relation och mardrömmen hon lever i. Hur kunde Amy hamna här? Hur ska Sophia kunna hjälpa henne? De bor ju inte ens i samma land längre.

För Amy är Sophia den sista utposten till revansch. För Sophia är återföreningen ett sätt att återgälda sin skuld till Amy. Det blir en kamp mot klockan men också en resa i två kvinnors inre liv om hur långt de är beredda att gå för att möta upp allt som förväntas av dem. Och vad händer när de trotsar rädslan och alla normer? Vilka blir egentligen vinnarna och vilka är förlorarna?

GIFT eller löftet till min väninna är en tankeväckande roman som bör finnas i varje kvinnas hem som en hyllning till de som vågade möta sitt sanna jag. Det är också en berättelse om kvinnlig vänskap, livsfarliga relationer och ett regelrätt brott. Framför allt är den baserad på en sann historia och ett resultat av ett löfte författaren en gång gav sin väninna. Kanske kan den bli någons överlevnadsguide även om den skyldige aldrig fälls.

Lydia Capolicchio är en svensk journalist född i Borås med italiensk-slovenska rötter. Bakgrunden och familjehistorien har gett henne en förkärlek för berättandet i alla former. De bästa historierna är sanna och finns alltid omkring oss. Hennes erfarenhet spänner över både nyhetsjournalistik, dokumentärer men också underhållning för tidningar, radio och tv. Hon lever i Stockholm med sin familj, driver en egen podcast, har världen som arbetsplats men hennes hjärta finns alltid nära havet. GIFT eller löftet till min väninna, är hennes debutroman.
  • Författare: Lydia Capolicchio
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189363687
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 262
  • Utgivningsdatum: 2023-03-01
  • Förlag: Ordberoende Förlag