bokomslag Pakten : det sista löftet
Skönlitteratur

Pakten : det sista löftet

Lydia Capolicchio

Inbunden

319:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 216 sidor
  • 2024
En spänningsroman om relationer och förhållanden som ställer frågan; Hur länge är livet värt att leva?

När Gabriella ser sin tidigare starka och levnadsglada mamma sitta i rullstolen på demensboendet med en tom blick, frågar hon sig: Hur länge är livet värt att leva?

Hon övertalar därför sin make att de ska ingå en livsavgörande pakt. En pakt som innebär att deras fortsatta liv tillsammans ska vara fullt av möjligheter och förverkliganden av alla drömmar. Men allt detta har ett pris, och när dagen närmar sig tvekar Gabriella. Var det rätt att sätta en deadline?

I blomsterhandeln finns Flora, som med kransarna hon bundit och buketterna hon format har följt alla i kvarteret i sina stunder av glädje och sorg. Gabriella är en trogen kund och hennes öde flätas samman med Floras när frågorna hopas.

Har hon begått ett mord, eller har hon bara tagit kontoroll över sitt liv?

Romanen är en skarp vink till alla frågor kring livet, döden och åldrandet men också kring våra rädslor, vår girighet och den kärlek vi hyser till våra nära och hur långt vi är beredda att gå för kärlekens skull.

Lydia Capolicchio debuterade 2023 med romanen Gift - Löftet till min väninna.

Pakten är första delen i serien om Flora. Genom hennes ögon får läsaren uppleva draman med moraliska variationer och ödesdigra dilemman. Alltid inspirerade ur författarens eget liv.

Recensioner:

"Pakten väcker inte bara frågor om döden, kanske är det framförallt frågor om livet. Romanen lockar mig som läsare att reflektera över vad det innebär att leva och när livet inte längre känns värt att leva. Att sätta en tidsgräns på livet väcker en rad komplexa funderingar: blir livet intensivare och mer värdefullt när dess varaktighet är begränsad?
Lydia Capolicchio lyckas skapa levande och trovärdiga karaktärer. Familjen och dess medlemmar känns genuina. Spänningen är ständigt närvarande; Gabriellas öde är långt ifrån förutbestämt och hennes val överraskar och skapar tvivel ända till bokens slut.
Jag uppskattar särskilt att Flora, en florist, är seriens centrala gestalt. Att en sådan vardaglig yrkesroll kan vara så viktig för berättelsen är genialt. Flora får en inblick i människors liv och deltar på ett indirekt sätt i människors stora livshändelser och högtider. Jag ser fram emot att följa henne, och de livsöden som kommer i hennes väg, i kommande böcker. Jag rekommenderar varmt Pakten: Det sista löftet till dig som uppskattar välskrivna böcker med en unik touch och spännande teman. Romanen utforskar livet, döden, relationer och tvivel på ett engagerande sätt och väcker viktiga frågor om våra närmaste relationer. " Anna.bokmal.blogg.se

 
  • Författare: Lydia Capolicchio
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189690677
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 216
  • Utgivningsdatum: 2024-04-03
  • Förlag: Ordberoende Förlag