bokomslag Den stora risottoresan
Mat & dryck

Den stora risottoresan

Andreas Kjäll Patrick Risotto Botlero Luciano Parolari

Inbunden

519:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 180 sidor
  • 2018
Utsedd till en av världens tre bästa kokböcker i kategorin italiensk mat, i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Awards 2020.

Du har ramlat över en bok om risotto och börjar läsa om den. Det kan betyda två saker. Att du kan laga risotto, eller inte. Om du tillhör den första skaran gör du det säkert på ditt sätt. Och det är okej, alla gör på sitt sätt. Inte ens italienarna kan komma överens om hur man ska göra. I den här boken lagar vi risotto den enkla vägen och det är Patrick Risotto Botlero och Luciano Parolari som är läromästarna. Patrick är risottogalningen från New York som sa upp sig på Wall Street, döpte om sig till Risotto och reste till Italien för att lära sig allt om sin nya kärleksrätt. Han ville lära av den bäste, så han knackade på kungens dörr och Luciano öppnade. Luciano kallas just så, för kungen av risotto, och han är en av Italiens stora kultkockar. Nu är de mästare och lärling och guiderna på den stora risottoresan.

Boken heter Den stora risottoresan för att den inte bara är en bunt fina recept från våra två risottohjältar, utan också berättelsen om Patricks upptäcktsresa i norra Italiens delikatesslandskap. Bläddrar du åker du med och får resa i tiden i den italienska mathistorien, från när det franska köket dominerade de italienska menyerna till dagens primi- och secondi-romantik, du får kyssa risfälten och kryssa mellan böndernas gårdar och världskockarnas kök.

Smålandsposten:

"Det lär komma ut en kokbok om dagen i Sverige. De flesta är snabbt glömda, men det finns förstås alltid några som sticker ut i kraft av ambition och tyngd. Den stora risottoresan hör definitivt till dessa. Den är ett fantastiskt praktverk, fullmatat med både recept och mathistoria. Här finns en hängivenhet och grundlighet som imponerar och inspirerar. För alla oss risottonördar finns numera en handbok som heter duga. Det här är en italiensk matresa utöver det vanliga."

Nyhetsmorgon, tv4:

"Patrick Risotto Botlero är mannen som lämnade livet som finansman på Wall Street - för att lära sig ALLT om risotto! Här visar han hemligheterna bakom den perfekta risotton."

BTJ:

"En ambitiös och passionerat skriven blandning av reseskildring och kokbok. Passar såväl hemmakocken med en förkärlek för olika italienska rätter i allmänhet och risotto i synnerhet, som matälskaren som söker tips och inspiration till en italiensk matresa."
  • Författare: Andreas Kjäll, Patrick Risotto Botlero, Luciano Parolari
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789198474503
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 180
  • Utgivningsdatum: 2018-11-26
  • Förlag: Wild Carnation Publishing AB