bokomslag De 4 essen på arbetsplatsen : en bok om helhetsledarskap
Samhälle & debatt

De 4 essen på arbetsplatsen : en bok om helhetsledarskap

Helena Zenzé

Häftad

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 258 sidor
  • 2019
Potentialen med helhetsledarskap är enorm. En arbetsplats med 300 anställda fattar ca 10 500 000 beslut per dag. De flesta av besluten är "samma som vi gjorde igår". Vilken förflyttning vill du bidra till de närmaste veckorna? De 4 essen ger dig en överblick över allt du behöver veta om du är chef eller ledare på en arbetsplats.

En viktig förmåga på arbetsplatser idag är att veta lite om mycket. All expertis ska på något sätt förhålla sig till, och navigera i, en helhet som inte har samma expertis som de själva. De fyra essen representerar en grundläggande och bred gemensam kunskap, som spänner från det bestämt strukturella till det djupaste existentiella. Boken är en övergripande sammanfattning av viktiga delar, som tillsammans bildar en helhet som är något mer och annat än summan av delarna. Vill du verka i en organisation som är resurseffektiv, långsiktigt hållbar och där varje medarbetare genererar värde - lär om de fyra essens gemensamma påverkanskraft. Du får modeller och verktyg som är direkt användbara.

Boken är pedagogiskt genomtänkt och har i sitt tryckta exemplar en mängd bilder och illustrationer som visuellt förtydligar det skrivna.

Sagt om boken:
Lättläst och enkel att ta till sig, och på samma gång otroligt stark och kärnfull. Helena lyckas beskriva helhetsledarskap på ett förståeligt sätt, där hon väver samman sin mångåriga professionella erfarenhet och expertis med mer personliga och privata reflektioner. Tänk vad annorlunda det skulle se ut på många arbetsplatser om chefer och ledare hade koll på det som beskrivs i denna bok! /Pernilla Öhlén, affärsområdeschef Innofactor

Boken är intressant, lätt att förstå och rakt på sak - precis som jag upplevde Helena i verkligheten då hon på ett handfast och mycket engagerat sätt hjälpte Kungliga Biblioteket med kartläggningar, omorganisation och ledningsgrupputveckling. Esset Självkännedom är särskilt berörande, jag anser att det är det viktigaste esset du har som chef. /Gunilla Herdenberg, senior rådgivare och f.d myndighetschef Kungliga biblioteket 2013-2019

Den här boken har jag saknat! Äntligen en ledarskapsbok som lyfter hur viktigt det är att se till "helheten" inom organisationen. Jag rekommenderar den varmt, läs boken!
/Christina Burlin, HR-chef Specialfastigheter AB

Svårare än så här är det inte - dvs. "styrning, samskapande, självkännedom och skräddarsytt". Så självklart, men ändå så svårt att få till och så svårt att beskriva och sätta ord på. Det har Helena Zenzé lyckats med! På sitt enkla och verklighetsnära sätt beskriver hon hur man ska få till det för att få dessa delar att samverka. Tack för det - jag kommer att ha användning för många delar när jag inte finner ord för självklarheter eller när jag har en känsla av vad som behövs men inte vet varför. Härligt med reflektionerna - de ger en extra dimension till teorierna. Boken får tio poäng från mig! /Annika Magnusson, HR Manager, Nordic Morning Group

Jag kan varmt rekommendera den här boken till dig som har en vilja att utveckla din organisation och ditt ledarskap. Den är lätt att ta till sig och ger flera handfasta tips att nyttja i vardagen. Läs den!
/Pernilla Reuterhäll, Chef verksamhetsstöd MCD AB
  • Författare: Helena Zenzé
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789151939025
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 258
  • Utgivningsdatum: 2019-11-28
  • Förlag: Zenzé Organisation & Ledarskap AB