5 tips på rykande heta kokböcker
– Ljuvlig inspiration till vårköket
Kylen ekar tom och hjärnan har fått kortslutning. Du vill bjuda på något gott – riktigt gott. Men vad ska du då laga? Ibland behöver vi alla lite hjälp på vägen mot magiska matdagar. Därför har vi samlat fem kokböcker – för både vardag och fest – som förtjänar lite extra uppmärksamhet i vår.
Ekstedt grillar av Niklas Ekstedt
Här avslöjar stjärnkocken Niklas Ekstedt sina bästa tricks för att lyckas med grillningen och få till den perfekta grillsmaken. Boken är fullmatad med över 50 recept på allt från kött till dessert blandat med hans bästa tips och beprövade tekniker. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren grillmästare tar denna bok din grillning till nästa nivå!
Kål hela året av Siri Barje
Denna bok är en hyllning till kål fullspäckad med recept som utforskar kål i olika säsonger, smaker och former. Upptäck kålens mångfald och fantastiska smaker, från krämiga nudlar med chilistekt vitkål till krispiga osttacos med grönkål. Sextio recept för dig som vill äta mer kål och förstå dess magiska egenskaper.
Torkade & konserverade ärtor, bönor & linser av Jenny Damberg
Denna bok hyllar svenskodlade ärtor, bönor och linser och presenterar en mångfald av recept från soppor till grytor och sallader. Med både nya och traditionella grödor som bas erbjuder boken över 50 smakrika och hälsosamma rätter. Flera av recepten är snabblagade och enkla att lyckas med, samtidigt som de bidrar till en god måltid och hälsosamma val för både dig och vår planet, hur bra?
Maxa: mer näring för pengarna av Sara Ask
Boken förser dig med inspiration och recept som kan förenkla vardagen och hjälpa dig att fatta smarta beslut. Här presenteras rätter som ger maximal näring och smak för varje krona spenderad. Förutom 50 recept bjuds du även på matnyttig information och praktiska tips. Som fullkorns fördelar, optimal användning av baljväxter, hur en gjutjärnsgryta kan bidra till järnintaget, energisparande i köket och kreativ användning av matrester.
Läs mer och köp boken här >>
Dejlig: Att samlas kring mat från morgon till kväll av Rebecca Hübbe
Mat är bäst när den är tillagad med kärlek och delas med nära och kära. I denna bok presenteras över sextio favoritrecept för olika tillfällen, från aptitretare till efterrätter och drinkar. Dessutom får du även ta del av tips för att skapa den perfekta hemmabaren, hur du lyckas med det dukade bordet och vilka basvaror man alltid bör ha för oväntade besök.
Läs mer och köp boken här >>
Upptäck fler kokboksnyheter >>
Se allt inom mat & dryck >>
Stor kokboksguide >>
Enkla och billiga middagstips >>