5 tips på rykande heta kokböcker
Inspiration till höstköket
Kylen ekar tom och hjärnan har fått kortslutning. Du vill bjuda på något gott – riktigt gott. Men vad ska du då laga? Ibland behöver vi alla lite hjälp på vägen mot magiska matdagar. Därför har vi samlat fem kokböcker – för både vardag och fest – som förtjänar lite extra uppmärksamhet i höst.
Inbunden, Svenska, 2025
329 kr
Gottigheter: en kokbok till av Jennifer Eriksson
Uppföljaren till succéboken Gottigheter är äntligen här! I denna kokbok har Jennifer samlat 60 favoritrecept där hon bjuder på allt hon själv gillar, och det är mycket och varierat. Här finns något för alla tillfällen för såväl nybörjare som gourmand, vardag som fest, vegetarian och köttätare. Vi snackar inga smårätter utan rejäla rätter!
Inbunden, Svenska, 2025
329 kr
Kokböckernas kokbok av David Sundin
Det här är inte exakt en kokbok, utan en kokboksbok. Alltså en bok om kokböcker! Visste du att man lagar ungefär en till tre rätter ur en kokbok? Ett faktum David Sundin aldrig kunde släppa och som blev ett frö till tanken: tänk om det fanns en kokbok som bara innehöll dessa en till tre recept från respektive kokbok? Och här är resultatet!
Inbunden, Svenska, 2025
329 kr
Svensk comfort food av Albin Edberg
Albin Edbergs första kokbok som är till för alla, fylld med mat som han tycker om att laga hemma. Recepten är uppdelade i två kategorier: söndagsmiddagar och tisdagskväll – för när du har både gott och ont om tid. Recepten är gjorda av Albin, flera med lite twists and turns som tar rätten till en ny nivå.
Comfort : värmande rätter från hela världen
Av Yotam Ottolenghi, Helen Goh, Verena Lochmuller, Tara Wigley
Inbunden, Svenska, 2025
379 kr
Comfort: värmande rätter från hela världen av Yotam Ottolenghi m.fl.
I sin efterlängtade nya kokbok tar Yotam Ottolenghi sig an comfort food och bjuder på nya klassiker som smakar som hemma. Det här är en hyllning till maten och hemmet, till banden vi skapar och för vidare när vi lagar mat – comfort food på Ottolenghis vis.
Inbunden, Svenska, 2025
329 kr
Chili + Umami: genvägen till roligare hemmamatlagning av Jonas Cramby
Chili + umami = smaken av spänning och tröst. En kombination så kraftfull att den får nästan all annan mat att blekna i jämförelse. Här lär du dig att laga både klassiker och fusionrätter, och hur du gör de magiska kondiment som blixtsnabbt förvandlar tråkig vardagsmat till något beroendeframkallande.