Författare i fokus

– Simona Ahrnstedt

När Simona Ahrnstedt fyllde fyrtio år bestämde hon sig för att bli Sveriges första romanceförfattare. Idag är hon en passionerad pionjär för den svenska romancevågen och arbetar även som rådgivare åt det nystartade romanceförlaget Lovereads.

Efter att ha skrivit tre bästsäljande historiska kärleksromaner, Överenskommelser (2010), Betvingade (2012), och De skandalösa (2013), inledde hon 2014 en romanserie som utspelar sig i nutid. Den första delen, En enda natt, gjorde stor succé bland både läsare och kritiker och såldes till 19 länder. I USA fick den fantastiska recensioner. Ett år senare kom uppföljaren En enda hemlighet som Publishers Weekly kallade ”outstanding”, och 2016 släpptes En enda risk, som för närvarande gör stor succé i land efter land. Nu är Simona aktuell med den fristående Allt eller inget – en roman om kärlek, vänskap och kroppspositivism.

Simona skriver intelligent underhållning med passion, spänning och humor. Dessutom skiner hennes stora samhällsengagemang igenom i varje kapitel. Simona är övertygad feminist och har hyllats för feminismen i sina böcker.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Vad kan du om Simona Ahrnstedt?

Delta i vårt Författare i fokus-quiz och var samtidigt med och tävla om ett lyxigt bokpaket! Tävlingen pågår t o m 12/11 och vinnarna kontaktas via e-post samt presenteras på vinnarsidan senast v. 46.

1:a - 3:e pris
Böckerna En enda hemlighet (pocket) En enda natt (pocket) En enda risk (pocket) och sprillans nya Allt eller inget (inbunden).

Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas. Tävlingen pågår t o m den 2017-11-12.

Fakta

Bakgrund: född 1967 i Prag, är författare, leg. psykolog och kbt-terapeut. Har läst filmvetenskap, tyska, juridik, tjeckiska och filosofi.
Familj: Två tonåringar, 15 och 17 år gamla.
Utlandet: Simonas trilogi En enda natt, En enda hemlighet och En enda risk har sålts till sammanlagt 20 länder, bland annat USA, och har gjort succé bland läsare och kritiker.
Fritid: Skulle gärna jogga mer men hinner inte på grund av allt sitt tevetittande. Passionerad ostälskare.
Sociala medier: På instagramkontot @romanceeverafter, som Simona Ahrnstedt driver med fyra andra romanceälskande kvinnor, skriver hon om böcker, svensk fika och svenska slott.