Författare i fokus

– Lin Hallberg

Lin Hallberg, född 1956 och uppvuxen i Saltsjöbaden utanför Stockholm, har skrivit över 60 barn- och ungdomsböcker och är Sveriges mest älskade hästboksförfattare. Hon är kanske mest känd för sin serie om den lilla vita shetlandsponnyn Sigge och de andra hästarna och ryttarna på Brobygårdens ridskola.

Lin har hållit på med hästar ända sen den där lyckliga dagen då hon var åtta år och fick börja på ridskolan inne i stan. Inspirationen till sina böcker hämtar hon ur det verkliga livet.

Vid sidan av det produktiva författarskapet har hon jobbat som ridlärare, fött upp shetlandsponnyer och drivit egen ridverksamhet.

Böckerna kretsar kring kärleken till hästarna, livet i stallet, relationer, vänskap, naturen, och så förstås den speciella magin som kan infinna sig mellan människa och djur. I böckernas värld har hon trängt djupt in i skogens och forsarnas väsen, tillbaka till barndomens magiska möten med djur, nära de stora frågorna om livet och döden, och in i hjärtat av hur det kan vara att vara tio år och älska en ponny över allt annat på jorden.

Intresset och passionen för hästar har också tagit Lin (och hennes läsare) ut i världen. Resorna till Mongoliet, Island och Sydamerika för att utforska andra hästkulturer ledde till tre böcker för unga varav ”Adzerk- den vita hingsten” fick Barnens Romanpris år 2010.

Vad kan du om Lin Hallberg?

Delta i vårt Författare i fokus-quiz för att vara med att tävla om ett lyxigt bokpaket med böcker av Lin Hallberg*! Tävlingen pågår t o m 4 september 2019.

1:a - 3:e pris

Indra Larssons inte helt perfekta hästliv, Börja rida med Sigge, Tävla med Sigge och Full galopp, Sigge

*Tävlingen pågår t o m 4 september 2019. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i ett år, i syfte att kunna kontakta och skicka ut vinster till vinnarna, samt att ditt namn kan komma att publiceras på tävlingssidan.