Författare i fokus

– Denise Rudberg

Denise Rudberg är född 1971 och uppvuxen i Stockholm, där hon bor med sina två barn och sambo. Hon har studerat film och dramaturgi i New York. Denise är författare och krönikör och medverkar regelbundet i SVT:s kulturpanel.

Denise Rudberg har nått stora framgångar med sin Elegant crime-serie om den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff – medelålders änka och åklagarsekreterare – som löser fruktansvärda brott i överklassens salonger. Elegant crime-serien bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning. På Bokförlaget Forum har hon även givit ut serien Sthlmqueens, om vänskapen mellan stockholmstjejerna Disa, Simone och Mercedes.

Denise har även skrivit flera ungdomsromaner. Först kom trilogin Tillsammans om tre ungdomar med olika bakgrund som blir vänner genom ett tv-program de deltar i. och sedan trilogin Baristas, där tre unga män från skilda uppväxtförhållanden lär känna varandra.

Vad kan du om Denise Rudberg?

Delta i vårt Författare i fokus-quiz för att vara med att tävla om ett lyxigt bokpaket med böcker av Denise Rudberg*! Tävlingen pågår t o m 31 juli.

1:a - 3:e pris

Det första chiffret (inbunden), Sviten (flexband), Åtta steg bakom (storpocket), De sju som såg (pocket) och På sex meters djup (pocket). 

*Tävlingen pågår t o m 31 juli 2019. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i ett år, i syfte att kunna kontakta och skicka ut vinster till vinnarna, samt att ditt namn kan komma att publiceras på tävlingssidan.