Stockholm Mäster Samuelsgatan

Föräldrapeppen

Hur kan jag hjälpa mitt barn att fatta matte? Vilka farliga ämnen finns i ett vanligt hem och vad kan jag ersätta dem med? Kan man vara både superförälder och superkarriärist utan dåligt samvete? Och hur vårdar man kärleken under småbarnsåren? Kvällens medverkande kommer med goda råd i dessa frågor. Anmälan görs via knappen nedan. Välkomna!

Anne Lene Johnsen, Elin Natås- Hur ditt barn fattar matte : Lösningen är enklare än du tror
Du som förälder behöver inte vara ett proffs på matte för att kunna stötta ditt barn. Boken är lätt att förstå och använda, skriven på ett lättfattligt språk med enkla förklaringar till varje moment. Den tar också upp möjliga orsaker till inlärningssvårigheter. Att bli bra på matte är något som många barn önskar, de vet bara inte hur de ska göra. Genom att få grundförståelsen ger du barnet chansen att på riktigt förstå.

Martina Johansson, Fanny Lindkvist - Giftfri: ett rent liv utan tillsatser
Allt fler köper giftfritt smink, aluminiumfri deodorant och tvättnötter hellre än starka tvättmedel. Men ändå finns det mycket mer vi kan göra. Boken innehåller massvis av tips och lösningar för hela familjen, från hemmets innersta vrår till utlandsresan, trädgården och hur man bör tänka kring elektronik. Författarna lägger starkt fokus på moderna produkter inom till exempel hygien, skönhet, läkemedel, kläder, tatueringar och leksaker.

Therese Albrechtson – Dålig mamma eller superkvinna?
Therese Albrechtson har intervjuat en mängd kvinnor, bland andra Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg, Gudrun Schyman, Karin Adelsköld och Elaine Eksvärd.  I den här boken sammanställer hon sina och deras erfarenheter för att lyfta fram de problem som drabbar kvinnor som både vill satsa på sitt arbete och vara mammor för att så ge hjälp till andra kvinnor i karriären. 

Daniella Gordon – Kärlek på allvar; att välja och behålla en relation
Samtalsterapeuten Daniella Gordon träffar såväl ofrivilliga singlar som par med trasiga relationer och hon uppmuntrar dem att jobba med sig själva. Det handlar om att kunna vara intim, både med sig själv och med sin partner - först då är en lycklig relation möjlig. Det handlar om konsten att välja rätt partner, men också om att i en relation kunna välja sig själv utifrån sina sanna behov. Först då kan relationen växa.

onsdag 14 februari kl 18:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan