Författarnas BOKREA-favoriter

– Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito är en svensk författare och advokat som idag är bosatt i Bryssel. 2016 fick hon ett stort genombrott med den kritikerhyllade thrillern ”Störst av allt”. Nedan kan du se vilka böcker från årets reasortiment som är hennes favoriter och varför!

De oroliga - Linn Ullmann
När författaren Linn Ullmann skriver om föräldrarna Liv Ullmann och Ingmar Bergman är skvallervärdet skyhögt. Och det vet författaren. Hon värjer sig, kallar boken ”roman”, sannolikt av omtanke och kärlek, men för läsaren är det omöjligt att tänka bort de verkliga personerna. Ändå är det här i första hand en fantastisk berättelse, vacker och känslig, om en vuxen kvinna som fortfarande är ett barn som längtar efter trygghet, och två vuxna föräldrar som vägrar att ta ansvar. 

Advokaten - John Grisham
”Varför envisas du med att läsa Grisham”, brukar mina mer litterära vänner undra. ”För att jag älskar honom”, brukar jag svara. Och Advokaten är hänsynslöst underhållande, smart och ytlig, tänkvärd och fånig. Med andra ord: helt enkelt underbar.

Sapiens – en kort historik över mänskligheten - Yuval Noah Harari 
Den här boken kommer att förändra ditt sätt att se på världen. Problemet är väl bara att den samtidigt kommer att förstöra ditt sociala liv eftersom du sannolikt inte kommer att vilja prata om något annat än det Harari just har lärt dig. Och dina vänner kommer att avsky dig, för du kommer att vara betydligt sämre än Harari på att berätta.