Ny
bokomslag Virka rutor: Magiska mönster för plagg och prylar
Hobby & hantverk

Virka rutor: Magiska mönster för plagg och prylar

Maria Gullberg

Inbunden

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 2023
Magiska rutor för plagg och prylar

En ruta är ett litet virkprojekt, lätt att ha med sig och mycket användbar. När du sätter ihop flera och bildar mönsterrapporter uppstår magi. För den här boken har Maria Gullberg skapat olika typer av rutor som du kan använda till allt från tröjor, koftor, sjalar och västar till plädar, kuddar, väskor och mattor. Möjligheterna är oändliga.

Här finns rutor att virka som du aldrig har sett maken till; från den klassiska mormorsrutan och omarbetningar av den till rutor i mosaikvirkning, rutor som är fyrkantiga eller sexkantiga, eller halva. Alla rutor kan sättas ihop för att skapa olika mönster. I boken finns också exempel på projekt som du kan använda de olika rutorna till, men du kan även skapa fritt med de olika basmönstren och välja dina egna färger. Du får även tydliga beskrivningar på hur du monterar ihop dina rutor för att arbetet ska bli vackert.

MARIA GULLBERG är verksam inom virkning som formgivare och inspiratör med både kurser och utställningar. Hon är utbildad på Konstfack och har under många år förnyat virkningen i Sverige med nya tekniker, strukturer och mönster, ofta i ett stramt grafiskt formspråk. Hon har gett ut flera böcker om virkning i ett mångårigt samarbete med Hemslöjden, senast Virka! (2013) och Virkad mönstermagi (2017).

 

 
  • Författare: Maria Gullberg
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177959410
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2023-01-25
  • Förlag: Bokförlaget Polaris