bokomslag Vattnet drar
Barnböcker

Vattnet drar

Madeleine Bäck

Pocket

89:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

Andra format:

  • 421 sidor
  • 2017
"Åldrig naturmystik möter svensk postapokalyptik när Madeleine Bäck med lätt och varsam hand bygger sin intrig." Jonas Thente, Dagens Nyheter"Madeleine Bäcks skräckfantasy Vattnet drar är en helgjuten debut." Maria Friedner, Jönköpingsposten"En kuslig bladvändare full av cliffhangers." Karin Anderberg, Skånska DagbladetSå blir handen iskall. Ytan slutar bölja. Den ändrar mönster. Sipprar fram och upp över hans hand som mjuka istappar. Viktor är för fascinerad för att kunna röra sig. Han ser hur ytan böjer sig och trevar som långa ormar kring hans arm. Trevar över hans hud. Det är vått och bedövande kallt. Och så ser han naglarna.
Kroppen av en kvinna hittas vid Malmjärn i Gästrikland. Har det något med den illegala sprithandeln att göra? Eller stölden av den värdefulla madonnan i Ovansjö kyrka? Något har förändrats i bygden under den här helvetesvarma sommaren. Det känns i själva luften. Som ett elektriskt stråk av begär och desperation. Det som legat dolt i hundratals år har vaknat igen.Vattnet drar är första delen i en trilogi om en bygd som slits isär och som plågas av ett urgammalt förbund mellan människa och natur.Se boktrailern.Madeleine Bäck är biologen som blev medicinjournalist och som idag är VD för en tidningsbyrå. Hon är en litteraturnörd från Storvik i Gästrikland, en bygd som ligger henne varmt om hjärtat. Gästrikland, som hon brukar kalla "Sveriges mest bortglömda landskap", är ett landskap som har mycket att berätta om vår historia. Idag bor Madeleine med sin familj i Solna.

"Oerhört spännande. Madeleine Bäck behärskar verkligen den skräcklitterära traditionen och skriver in sig i den på ett stilfullt sätt." Frida Lindström, Värmlands Folkblad"Blodig folktro möter avfolkade bruksorter. Fänglande och otäck." Sven Olov Karlsson, ATL Magasinet"Gillar du realily-skräck? Här har du boken!" Staffan Engstrand, Nerikes Allehanda"Det är kroppsligt - våldsamt och erotiskt, rått och lyriskt. Vattnet drar är första delen i en trilogi och den slutar med inte bara en cliffhanger, utan flera. Detta är en enastående debut!" Gull Åkerblom, BTJ"Som om Stephen King skaffat stuga i Gästrikland." Sven Olov Karlsson, Land"Dialoger och språk är skickligt träffsäkra. Det övernaturliga inslaget är pirrigt närvarande. Vattnet drar är första delen i en trilogi och att jag kommer läsa uppföljaren är givet. Carola Strömstedt blogg"Västra Gästrikland blir sig inte likt igen efter att Madeleine Bäcks fantasi har lagt sig som ett spindelnät över landskapet, gett det en ny mystisk dimension." Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad"Effektivt berättat bruksorsskräck. Ovanligt välkomponerat persongalleri. Jag väntar redan på fortsättningen." Close-Up Magazine"Välskriven och sammansatt. Fick mig helt fast. Läskig som satan."
Mellanradernapodden"Helt golvad! Vilka personporträtt! Drömt mardrömmar, men så värt!
Prickiga Paula"Det är äckligt, realistiskt, sadistiskt och gripande. Jag läste den med omväxlande avsmak och fascination över samhällsskildringen som med råge överskuggar fantasy-inslagen."
Läslusen bokhandel, Uppsala"Det är sex, våld och alkohol. Kriminalitet och medelklassliv, studentliv och hur det känns att lämna en plats, eller vara kvar. Om att känna begär, att väcka det hos andra, och vad makt kan göra med en människa. Mycket återstår att göra och veta i trilogins nästa del. Att inte veta är att fortfarande ha ett sug efter mer. Ett begär har uppstått." Fri
  • Författare: Madeleine Bäck
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9789127151345
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 421
  • Utgivningsdatum: 2017-02-04
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur