bokomslag Vårt liv är inte vårt
Skönlitteratur

Vårt liv är inte vårt

Orest Lastow

Danskband/flex

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 447 sidor
  • 2022
När Lundastudenten Ulla rensar efter sin morfar, som hittats mördad i sin lägenhet, finner hon kvarlämnade anteckningar som totalt förändrar bilden av honom. Den till synes anonyme taxiföraren från Iran visar sig överraskande nog ha bedrivit avancerad forskning tidigare i livet. Ulla, som själv inlett sin bana inom fysiken, får ta del av hans teknik som med rätt handlag kan manipulera både tid och rum.

Samtidigt hittar tre äventyrare på Antarktis en gigantisk svävande digital klocka omgiven av ett ogenomträngligt kraftfält. Och en annan forskare, Angus, upptäcker på sitt håll ett fenomen kring en signal med frekvensen 1.0 PetaHertz, som kan penetrera all materia.
Ulla och Angus inser att de tillsammans måste förstå hur allting hänger ihop. Men det är bråttom. Under tiden som de söker svaren på sina gåtor pågår ett stort fysikaliskt experiment som kan orsaka en global katastrof - om ingen stoppar det.

Det här är första boken i den spännande sci-fi-trilogin PetaHertz som utspelar sig på flera tidsplan från 40-talet och framåt.

Orest Lastow föddes 1964 i dåvarande Tjeckoslovakien, växte upp i Malmö och bor nu utanför Lund. Han är civilingenjör i teknisk fysik och har doktorerat i aerosolfysik i London. Sedan 1995 har Orest utvecklat inhalerade läkemedel, nu som forskningschef på Iconovo. Vårt liv är inte vårt är hans debutroman.

Orest Lastows debutroman Vårt liv är inte vårt är en intressant thriller (eller sci-fi-deckare, som den beskriver sig själv) med starka matematik- och fysikinslag och till synes initierade beskrivningar av forskarlivet i Lund. Detaljer kring apparatur och projektfinansiering beskrivs noggrant. /.../ Boken är värd att prova om man gillar "pusseldeckare" och/eller det naturvetenskapliga anslaget.
BTJ-häftet nr 6, 2022. Lektör Mikael Huss
  • Författare: Orest Lastow
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789189199002
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 447
  • Utgivningsdatum: 2022-03-21
  • Förlag: Hoi Förlag AB