bokomslag Trygghet i kollektivtrafiken
Samhälle & debatt

Trygghet i kollektivtrafiken

Häftad

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 138 sidor
  • 2021
Ett ökat kollektivt resande är idag en självklarhet ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Förutsättningarna för detta är en kollektivtrafik som kännetecknas av hög tillgänglighet, kvalitet och effektivitet, men det ställer också krav på en kollektivtrafik som är säker och trygg för resenärer och anställda.

Den här rapporten, som är en andra reviderad upplaga av en rapport från 2012, innehåller en sammanställning av forskning och erfarenheter när det gäller brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i kollektivtrafiken. Frågor som behandlas är bland annat vilka resenärer som är otrygga, var de är otrygga, varför de är otrygga och, inte minst, vilka åtgärder som har genomförts och vad som ytterligare kan göras för att öka tryggheten i kollektivtrafiken.

Vår förhoppning är att rapporten ska bidra till att stärka olika aktörer i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i och kring kollektivtrafiken i Sverige. Vi hoppas också att den ska fungera som inspirationskälla för kollektivtrafikbranschens olika aktörer.

Rapporten är ett resultat av ett samarbete mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik.

STIFTELSEN TRYGGARE SVERIGE är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO som drivs i form av en allmännyttig stiftelse av folkrörelsekaraktär, utan bakomliggande vinstintresse. Vi kämpar för brottsdrabbades rättigheter och för att utveckla det brottsförebyggande arbetet. Vi väcker opinion och stöder brottsdrabbade i utsatta situationer - i Sverige och världen.

SVENSK KOLLEKTIVTRAFIK är bransch- och intresseorganisation för de regionala kollektivtrafikmyndigheterna och länstrafikbolagen i Sverige. Svensk Kollektivtrafik arbetar ger stöd och service till medlemmarna samt bedriver lobbying och opinionsbildning för att stärka och utveckla kollektivtrafiken.
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789172238367
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 138
  • Utgivningsdatum: 2021-04-13
  • Förlag: Jure Förlag