Toskansk kokbok : Recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana

Inbunden, Svenska, 2013

Av Stephanie Alexander, Maggie Beer

219 kr

Skickas måndag 10/11
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

I två månadar bodde författarna i en 1500-talsvilla som var inbäddad mellan vingårdar och fält söder om Siena och hade matlagningskurser. Recepten i denna bok är deras möte med toskanska kulinariska traditionen. Olivolja, bröd, tomater och vin utgör grundeni det toskanska köket.Tillagning sker ofta över öppen eld och i de enkla rätterna har färska ingredienser sin givna plats. Fikon i vinblad, äggröra med tryffel, pasta med Zucchiniblommor, vaktlar i vindruvsbad-årstiden avgör vad som serveras och det som inte är moget går inte att köpa. Fotografen Simon Griffiths bilder fångar inte bara rätternas enkelhet, utan även skönheten i det toskanska landskapet samt de människor som lever där.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2013-09-18
  • Mått235 x 285 x 25 mm
  • Vikt990 g
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor222
  • Upplaga1
  • FörlagStevali
  • MedarbetareGriffiths,Simon
  • SABQcabd-i
  • ISBN9783833147302
  • OriginaltitelTuscan Cookbook
  • ÖversättareWilhelmi, Margareta

Tillhör följande kategorier