Toskansk kokbok : Recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana
Inbunden, Svenska, 2013
219 kr
Skickas måndag 10/11
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.I två månadar bodde författarna i en 1500-talsvilla som var inbäddad mellan vingårdar och fält söder om Siena och hade matlagningskurser. Recepten i denna bok är deras möte med toskanska kulinariska traditionen. Olivolja, bröd, tomater och vin utgör grundeni det toskanska köket.Tillagning sker ofta över öppen eld och i de enkla rätterna har färska ingredienser sin givna plats. Fikon i vinblad, äggröra med tryffel, pasta med Zucchiniblommor, vaktlar i vindruvsbad-årstiden avgör vad som serveras och det som inte är moget går inte att köpa. Fotografen Simon Griffiths bilder fångar inte bara rätternas enkelhet, utan även skönheten i det toskanska landskapet samt de människor som lever där.
Produktinformation
- Utgivningsdatum2013-09-18
- Mått235 x 285 x 25 mm
- Vikt990 g
- FormatInbunden
- SpråkSvenska
- Antal sidor222
- Upplaga1
- FörlagStevali
- MedarbetareGriffiths,Simon
- SABQcabd-i
- ISBN9783833147302
- OriginaltitelTuscan Cookbook
- ÖversättareWilhelmi, Margareta