Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde

Inbunden, Svenska, 2022

Av Karin Sidén, Anna Meister, Richard Tellström

499 kr

Skickas fredag 3/10
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde är en vacker, rikt illustrerad och kunskapsfylld kokbok med inriktning på mathistoria och recept på såväl festmenyer som vardagsrätter vid Waldemarsudde nu och då. Här möter det höga franska köket, som serverades till kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar på prins Eugens tid, dagens spännande mathållning vid Café Ektorpet och i Prinsens Kök. Vi får följa med på en kulinarisk resa i tid och rum för alla som har ett intresse av matlagning, mat- och kulturhistoria och av allkonstverket Prins Eugens Waldemarsudde på Kungliga Djurgården i Stockholm.

Mathållningen vid Waldemarsudde idag och på prinsens tid beskrivs av Waldemarsuddes museichef Karin Sidén och arkivarie Anna Meister, samt av mathistorikern Richard Tellström. Museets köksmästare Sebastian Fagerback och kock Jonas Höök fungerar som ciceroner i tillagningen av såväl de historiska rätterna från prins Eugens tid som av dagsaktuella menyer inspirerade av Waldemarsuddes alla årstider. Boken pryds av vackra nytagna fotografier av fotografen Yanan Li, samt av historiska fotografier från museets egna samlingar.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2022-11-22
  • Mått205 x 265 x 34 mm
  • Vikt1 456 g
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor360
  • FörlagArvinius+Orfeus Publishing
  • SABQcaa
  • ISBN9789189270350

Tillhör följande kategorier