bokomslag Tidens fullbordan
Filosofi & religion

Tidens fullbordan

Madeleine Wallgren Peter Wallgren

Kartonnage

359:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 416 sidor
  • 2017
Boken borde ha skrivits på 400-talet. Det var då den ödesdigra läran om eviga straff fick fotfäste i kristenheten. Men bättre sent än aldrig!
Vill du veta om Gud kommer att lyckas med sin plan att själv bli allt i alla? Läs boken och döm själv!
Vi går igenom Bibeln om livet efter döden, betraktar olika NDU-berättelser och ser hur de samstämmer med (eller ibland strider mot) Bibelns lära om himmel, dödsrike och sjö av eld.
Vi studerar Bibelns profetiska förebilder som pusselbitar i tidsåldrarnas syften och mål och ser att allt ska sluta i en fantastisk final.
Vi nagelfar vinklade översättningar som grundas på teologers felaktiga gudsbild.
Detta är tveklöst den hittills mest omfattande studien i ämnet på svenska - en hoppets och glädjens bok som öppnar nya perspektiv på bibelläsning, mission och evangelisation.

Recension av Pastor Berndt Isaksson:
Tack för boken "Tidens fullbordan". Den är gedigen och väl förankrad i Guds ord. Den går på djupet samtidigt som den är lättillgänglig. Jag uppskattar att ni inte förnekar att det finns en smärtsam renade dom att möta för dem som inte här i tiden tagit emot frälsningen genom tron på Jesus, men att Jesu försoningsverk räckes som en frälsande möjlighet även efter kroppens död. Er bok "Tidens fullbordan" ger rättvisa åt storheten i Jesu försoningsverk och vikten av att här i tiden ändå ta emot frälsningserbjudandet i tron på Jesus Kristus. Boken visar på det orimliga i att alla som inte här i jordelivet kommit till en personlig tro på Jesus Kristus skulle dömas till en evig pina. Den helvetesläran förminskar storheten i Jesu frälsningsverk på Golgata./ Berndt Isaksson, Equmeniapastor

Recension av Bente Jarl:
"Vilket djupgående arbete ni har gjort! Vilket engagemang! Vilken klarsyn!
Verkligt imponerande!
Min första tanke när jag lästa boken var: Varför har inte fler upptäckt samma saker?
Den största orsaken tror jag är att traditionens rötter är så rotfasta att det skall mycket till att ändra människors vanetänk. Det som verkar vara nytt kan inte vara sant, och inom kristna kretsar fruktar man för allt som man associerar till villoläror.
Mitt motto, mitt livs röda tråd och vägledning har alltid varit att ha kärlek till sanningen. Så för alla som har samma önskan och vågar följa den helige Andes ledning borde denna bok vara en trovärdig kompass.
Jag började läsa både med nyfikenhet och med entusiasm och tyckte att den var lättläst med tanke på de svåra ämnen som avhandlas. Det blev en hel del aha och så-är-det-upplevelser!
För att vara en bok innehållande "ej-mjölkmat," är den som helhet mycket lättläst, inspirerande, uppmuntrande och framför allt klargörande där man haft sina frågor. Många krokiga saker blir räta!"
  • Författare: Madeleine Wallgren, Peter Wallgren
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789189481312
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 416
  • Utgivningsdatum: 2017-02-17
  • Förlag: Vingården förlag