bokomslag Systematiska studier av kristen och muslimsk tro : - en introduktion
Filosofi & religion

Systematiska studier av kristen och muslimsk tro : - en introduktion

Mohammad Fazlhashemi (red) Mattias Martinson (red)

Häftad

429:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 224 sidor
  • 2021
Människor har genom alla tider funderat över verklighetens grund och existensens mening, varifrån vi kommer och hur livet ska förstås i ljuset av lidande och död. Teologiska föreställningar och religiös tro på gudomliga ting har utvecklats i samspelet mellan sådana frågor och rådande omständigheter i kulturer och samhällen. Systematisk teologi är studiet av de religiösa trosföreställningarnas innehåll och intellektuella sammanhang.

Det här är en introduktionsbok till ämnet systematisk teologi som med utgångspunkt i kristen och muslimsk tro tar sig an frågorna om de traditionella trosföreställningarna, hur de har gestaltats i historien, hur de har utvecklats och hur de kan förstås idag.

Boken ger även en inledande bild av modern livsåskådningsforskning som utifrån nutida sekulära förutsättningar tar sig an liknande frågor men utifrån annat material än traditionella teologiska texter och religiösa symboler. 

Mohammad Fazlhashemi (red.) är professor i islamisk teologi och filosofi vid Uppsala universitet, och verksam som ämnesföreträdare med inriktning mot islamisk teologi inom ämnet systematisk teologi.
 
Mattias Martinson (red.) är professor i systematisk teologi med livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet, och verksam som ämnesföreträdare med inriktning mot livsåskådningsforskning och kristen teologi inom ämnet systematisk teologi. 

Thomas Ekstrand är universitetslektor och docent i systematisk teologi vid Uppsala universitet, med inriktning mot livsåskådningsforskning och kristen teologi. 

Maria Essunger är universitetslektor och docent i systematisk teologi vid Uppsala universitet, med inriktning mot livsåskådningsforskning och kristen teologi. 

Emin Poljarevic är lektor i islamisk teologi och filosofi, docent i religionssociologi vid Uppsala universitet och verksam inom ämnet systematisk teologi. 

  • Författare: Mohammad Fazlhashemi (red), Mattias Martinson (red)
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789151107318
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 224
  • Utgivningsdatum: 2021-10-20
  • Förlag: Gleerups Utbildning AB