Swedish summer : recipes from the Stockholm archipelago

Inbunden, Engelska, 2015

Av Viveca Sten

349 kr

Skickas måndag 6/10
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

Skärgården är det svenska sommarlandskapet framför andra. Ingen annan miljö väcker lika varma känslor hos så många. Författaren Viveca Sten har gjort succé i hela Europa med sina deckare från Sandhamn. Nu har hon skapat en matbok som också är en berättelse om livet i havsbandet – en upplevelsebok fylld av solvarma klippor, friska vindar och öppet hav. Hon tar oss med till ytterskärgårdens vackraste öar där vi möter spännande människor som alla älskar mat. Med värme och nyfikenhet skildrar Viveca Sten öbornas tillvaro på utskären – samtidigt som hon njuter av deras kokkonst. Här bjuds på en rik och varierad kost, till exempel primörer med smaksatt smör, tryffelbakade svartrötter med lins- och äppelsallad, snabbgravad halstrad sik, älgfärsbiffar, pinnbröd och gubbröra eller wienerflundra. Navet i berättelsen är Sandhamn, den ö där Viveca Sten själv har tillbringat varje sommar sedan hon var liten. Här bjuder hon på klassiskt fikabord med bland annat blåbärsbullar, nötbanankaka och chokladpunschrulle. Boken avslutas med en traditionell kräftskiva på hennes egen brygga. Bilderna från skärgården är tagna av fotografen Jeppe Wikström medan de läckra matbilderna är tagna av fotografen Lina Eriksson.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2015-03-10
  • Mått223 x 288 x 23 mm
  • Vikt1 165 g
  • FormatInbunden
  • SpråkEngelska
  • Antal sidor191
  • Upplaga1
  • FörlagMax Ström
  • SABQcaa
  • ISBN9789171263414
  • OriginaltitelSkärgårdssommar - matbok från havsbandet
  • ÖversättareLoughran, Kim, Loughran, Lukas

Tillhör följande kategorier