bokomslag Surdeg : brödbakning med rågad passion över gränserna
Mat & dryck

Surdeg : brödbakning med rågad passion över gränserna

Ingela Marklinder

Inbunden

459:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 160 sidor
  • 2015
Tycker du om bröd, men vågar inte äta det? Saknar du en bok för surdegskurser? Även om du aldrig tidigare bakat kan du nu med få ingredienser lära dig baka goda, hälsosamma och vackra bröd. Surdegsbröd med mycket råg och syra mättar och är bra för blodsocker, hjärta och tarm. Våga baka!
Reportageboken tar dig till brödet i Berlin, Helsingfors, München, Münster och Uppsala.Du möter den franske bagaren, fullkornsbagaren i Järna, surdegsforskaren, hälsoexperten på råg och hemmabagaren som använt samma surdegskultur i mer än 30 år.
Ingela Marklinder är docent i kostvetenskap vid Uppsala universitet. Sedan början av 80-talet har hon varit pådrivande när det gäller framtagning av goda, hälsosamma och vackra surdegsbröd. År 1996 skrev hon en avhandling som bland annat handlade om mikrofloran och nutritionella egenskaper i surdeg.
Läs, baka och fascineras av rågens hälsoeffekt och de små mikroorganismernas storhet.
  • Författare: Ingela Marklinder
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789163780806
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 160
  • Utgivningsdatum: 2015-06-16
  • Förlag: Ingela Marklinder