bokomslag Striden om Dimön
Deckare

Striden om Dimön

Mariette Lindstein

Inbunden

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 487 sidor
  • 2021
Mariette Lindsteins verklighetsinspirerade böcker om sekten på Dimön har sålts i en halv miljon exemplar världen över. Striden om Dimön är den efterlängtade femte delen i serien.

Den unga journalisten Julia Frisk har precis återhämtat sig från ett dramatiskt jobbuppdrag på Dimön. Hon har lovat sig själv, och många andra, att aldrig träffa sektledaren Franz Oswald igen. Men så, på grund av ett olyckligt sammanträffade, får Julia och Franz en gemensam fiende. Samfundet kallar sig Ursprungsevangelisterna, ett religiöst brödraskap som använder ortodoxa, grymma metoder för att uppfostra sina döttrar.

När Julia börjar gräva i dess förflutna öppnar hon ett ormbo av besatthet, svek och outsäglig ondska, och blir deras måltavla. För att gå till botten med Ursprungsevangelisterna behöver hon någon som förstår hur de tänker, någon lika samvetslös som dem. Men vågar Julia riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds nät?

"Allra största behållningen är sektledaren Franz Oswalds pågående och välgestaltade förändring." Göteborgs-Posten

"En följetong man inte kan släppa. Sektledaren, Franz, utveckling är lika är lika underhållande för läsaren som skrämmande för mannen som börjar känna empati." Tara

"Mariette Lindstein skriver mycket initierat och fängslande. Inte så konstigt med tanke på att hon har egna erfarenheter från livet inom scientologerna i USA (...) just den erfarenheten ger böckerna ytterligare en dimension. Det blir trovärdigt, kusligt och krypande." Bohusläningen

Mariettte Lindstein gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologi-rörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Böckerna om sekten ViaTerra inspireras av hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man och deras hundar.
  • Författare: Mariette Lindstein
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789150963410
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 487
  • Utgivningsdatum: 2021-01-21
  • Förlag: HarperCollins Nordic