bokomslag Stora vinskolan : din kompletta guide till vinkunskap
Mat & dryck

Stora vinskolan : din kompletta guide till vinkunskap

Mikael Mölstad

Inbunden

349:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 288 sidor
  • 2021
Stora Vinskolan har utsetts till världens bästa vinbok i världsfinalen av Gourmand World Cookbook Award 2022 i klassen Wine Education . Detta i konkurrens med vinböcker från över 60 länder.

En bok för nybörjaren, den lite mer erfarna, likväl som för fullblodsproffset. Den är precis som undertiteln säger, en komplett guide och bör finnas i varje hem. Mattias Säfwenberg, Vinbladet

"Nyutgåvan av Stora vinskolan av SvD:s vinexpert Mikael Mölstad är en utomordentlig kunskapsbibel för den som vill veta mer om innehållet i glaset." Svenska Dagbladet

Sveriges mest sålda vinskola i helt ny upplaga. Stora Vinskolan är en klassiker i Sverige.

En hel generation av vinintresserade svenskar har fått sin kunskap genom denna bok. Nu har boken genomgått en total uppdatering med nya texter och bilder.

Stora Vinskolan är den mest kompletta vinskolan som getts ut i Sverige. Det är en bok för alla som tycker det är kul med vin. Både enkel och pedagogisk underhållande och lättläst.

Stora Vinskolan är uppdelad i tolv lektioner för kurser och självstudier men kan lika gärna användas som läsebok för vinnjutaren eller som uppslagsbok för alla vinälskare.

Innehåller cirka 400 foton, kartor och illustrationer. Boken kompletteras av ett separat poddprogram med namnet Vinskolan.

Några rubriker: Så blir du vinprovare Druvan Vinhistoria Vingården Vinkällaren Så görs vin Hantering & Servering Vinlagring Mat & Vin Vin & Hälsa Vinvokabulär Vinquiz Vinvärlden i korthet

Om författaren: Mikael Mölstad är en av Sveriges mest kända dryckesskribenter idag bland annat vinskribent på Svenska Dagbladet och magasinet Allt om Vin dessutom grundare av White Guide och skapare av En Värld av Vin Sveriges mest sålda vinbok.

Sagt om boken:

"Både för dig som nybörjare och för den som vill ha ett uppslagsverk. Vinskolan är uppdelad i 12 praktiska lektioner avsedda för självstudier eller kurser. Fin presentbok!"

Akademibokhandeln

"Bland svenska vinguider utan specialinriktning är Mölstads en av de mest pedagogiska, informativa och omfattande och fungerar därför väl som referens. Upplägget med lektioner gör att den dessutom passar utmärkt som faktaunderlag i studiecirklar."

Bibliotekstjänst

"En gedigen men samtidigt lätthanterlig bok. Jag skulle till och med kalla det ett standardverk för vinprovare. perfekt för alla som älskar att prova vin."

Din Vinguide / Anders Levander

"Vill du förkovra dig i vinets underbara värld, så är det här boken en bra start."

Sune Liljevall, Mitt-media

"Stora Vinskolan är en vinbok som står för sin titel. Omfattande och djup, faktabaserad kunskap utan att vara krånglig. Så för alla som längtat, eller funderat över att göra slag i saken att lära mer vin här är boken."

Elke Ljung / Vinbanken

 

 

 
  • Författare: Mikael Mölstad
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789185759101
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 288
  • Utgivningsdatum: 2021-01-11
  • Förlag: Millhouse Förlag