bokomslag Sommarstugan : konsten att överleva sommaren med släkten
Familj

Sommarstugan : konsten att överleva sommaren med släkten

Björn Öberg Anna Bennich

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 161 sidor
  • 2021
Delar du sommarstuga med släkten? Imponerande, eftersom det inte bara är upplagt för sommaridyll utan även för emotionell härdsmälta. Om du är en av de hundratusentals svenskar som ser fram emot ännu en sommar med systers pojkväns bonusbarn och andra mer eller mindre enerverande och krävande familjemedlemmar har du nu en bok att hjälpa dig undvika de värsta grundstötningarna. För det är sällan själva stugan som är orsaken till konflikter utan slitet med att få ihop släktingarnas olika viljor och förväntningar.

Vill nya svägerskan styla om farmors heliga sovrum? Får kusinerna hålla på med sina mobiler hela dagen? Kom brorsan för att vila upp sig och du för att laga taket? I den här boken målar manusförfattaren Björn Öberg upp några mycket vanliga scenarion i sommarstugemiljö och låter psykologen Anna Bennich träda in och analysera situationen. I fjorton olika kapitel får vi träffa den fiktiva men väldigt vanliga familjen Hallmar i deras sommarvardag i stugan. Igenkänningsfaktorn är hög när det ska planeras utflykter, kalas och mysiga stunder tillsammans. Men varje scen eskalerar till en situation där någon känner sig överkörd, osedd eller besviken. Det smälls i dörran, kastas tunnbrödsrullar i väggen och dricks lite för mycket alkohol ibland. Då är det dags för psykologen att analysera vad som gick fel och hur man kunde agerat istället. Det är ju ingen som vill ha bråk på semestern men ack så svårt att undvika ändå. Här kommer därför redskapen som tar dig helskinnad ur sommaren med släkten och får dig att fundera på egna sätt att hantera och undvika onödiga konflikter. Målet för boken är kort och gott att byta ut "Aldrig mer!" mot "Vi ses nästa år!" och faktiskt mena det.

Björn Öberg är manusförfattare och står bland annat bakom Sjölyckan, TV4:s populära serie med Felix Herngren som producent och Henrik Schyffert i en av huvudrollerna. Björn kan konsten att hitta de där situationerna med plats för både skam och skratt.

Anna Bennich är leg psykolog och TV4:s återkommande expert, men hon syns och hörs i många medier, bland annat som sommarvärd i P1 sommaren 2020. Anna har också skrivit flera uppskattade böcker och använder ett språk som många kan ta till sig och bli hjälpta av i snåriga livssituationer.


  • Författare: Björn Öberg, Anna Bennich
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789188953643
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 161
  • Utgivningsdatum: 2021-04-16
  • Förlag: Roos & Tegner