bokomslag Slow skiing - närvaro och medvetenhet för större upplevelse
Sport & fritid

Slow skiing - närvaro och medvetenhet för större upplevelse

Cissi Erwald Mats Erwald

Inbunden

579:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 151 sidor
  • 2020
Slow Skiing är en livsstilsbok om kärleken till snö nominerad till Publishingpriset 2021. Vi får möta Frida Hansdotter, The Bunch genom Magnus Granér och Alex Hackel, Evelina Nilsson, Andreas Jonsson, Martin Alzén, Per Strömberg samt Mårten Johansson i personliga intervjuer där de berättar om sin syn på livet och skidåkning. Intervjuerna varvas med storslagna bilder och författarnas egna reflektioner och berättelser. Cissi och Mats Erwald skriver från hjärtat om närvaro, självreflektion och att våga förändras.

SLOW SKIING - En bok om närvaro och medvetenhet
I denna coffee table-bok på 152 sidor presenterar författarna ett manifest på tio punkter som beskrivs mer ingående i bokens tre kapitel. Varje kapitel innehåller intervjuer med olika skidprofiler, berättelser från författarnas egna upplevelser och inbjudande bilder av skid- och äventyrsfotografer, som till exempel Alric Ljunghager.

Boken är skriven utifrån författarnas kärlek till skidåkning och handlar om att reflektera och ta vara på både vintern och livet med ett lugnare tempo, att ta det mer slow. Författarna la för några år sedan om sina liv för att kunna vara skibums en tid varje säsong. Med sina tankar och utvalda bilder väcker de lusten till att ha skidor under fötterna och att uppleva det storslagna i en natur inbäddad i vitt.

DET BÖRJADE I EN SITTLIFT
- Jag satt i en sittlift härom året och upplevde att alla nedanför var så stressade. De hade så bråttom iväg när de egentligen var där de ville vara. Känslan ledde till många diskussioner kring stress, närvaro och prestation. Under samtalen förstod vi vårt behov av att omfamna skidåkningen på ett annat sätt. Ett sätt där fokus ligger på närvaro och medvetenhet för att få en större upplevelse. Där och då föddes idén till boken Slow Skiing, säger Cissi Erwald.

MED SMÅ MEDEL
- Vi har drivit hela projektet utifrån vår passion och ger ut den på eget förlag. Tillsammans har vi tagit oss för egen maskin från enkel textfil till färdig bok med ett viktigt budskap. Det här är den första bok vi skriver, men kanske inte den sista, säger Mats Erwald.

SAGT OM BOKEN SLOW SKIING
- Mats och Cissi har med Slow Skiing lyckats med konststycket att beskriva både kärleken till skidåkningen, omtanken om miljön och klimatet, samt njutningen i att sluka både lokal kultur och god mat, säger Erik Huss, CEO Husstainability, glaciolog, klimatexpert och vetenskaplig rådgivare inom Protect Our Winters.

OM FÖRFATTARNA
Cissi och Mats Erwald, formgivare respektive företagskonsult, jobbar i det gemensamma bolaget Erwald Group AB. De senaste åren har de spenderat minst en månad per säsong som skibums i Alperna.
  • Författare: Cissi Erwald, Mats Erwald
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789151943404
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 151
  • Utgivningsdatum: 2020-09-03
  • Förlag: Erwald Group AB