bokomslag Skogen & slöjden
Hobby & hantverk

Skogen & slöjden

Pernilla Wåhlin Norén

Inbunden

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 159 sidor
  • 2023


Tillgängligt, tänkvärt och inspirerande.

ELLE Decoration

... inspirerande tips för barn och vuxna, men också uppslag för slöjdlärare.

Ämnesläraren


Träd, sly, gräs, blad, bark, mossor, blommor och lavar. Med skogen som ingrediens lär du dig olika metoder och tekniker för att slöjda. Boken innehåller instruktioner till 44 hantverksprojekt för ökad skogskunskap – allt från att bygga bladgirlanger och växtkronor till att fläta korgar av pil, pressa blommor och göra en matta av mossa. Utöver beskrivningarna finns här lika mycket ren inspiration.

Bara när vi förstår skogen kan vi ta hand om den. Och på det sättet är slöjden unik, den börjar i skogen och har sitt ursprung och sin utgångspunkt i materialens egenskaper och logik. Ordlös kunskap som överförs mellan natur och hand, och därefter från hand till hand. Berättelser från mor till dotter, från farfar till barnbarn. En tyst kunskap som bara kan spridas genom praktik och görande.

Det bästa vi kan göra för naturen är att vara ofta och mycket i skog, på fjäll och på äng. Då först, när vi förstår den, kan vi ta hand om den.

Pernilla Wåhlin Norén är arkitekt. Hon är född och uppvuxen på ett berg i skogen i Dalarna och har slöjdat hela livet med en hantverkande släkt bakom sig.

...........................................Arkitekten Pernilla Wåhlin Norén har lärt sig att slöjda av sina mor- och farföräldrar, och här fortsätter hon inspirera oss andra i en bok full av respekt för både natur och hantverkskunnande.

Allt om Trädgård – Fixa

På köpet får man lära sig mer om skogen!

Hemmets Veckotidning

Detta måste vara en av vårens böcker som ligger helt rätt i tiden. Här handlar det om vikten av att förstå och värna om skogen, om hantverkets roll och människors förmåga att skapa av naturens gåvor.

Icakuriren

Innehåller massvis av inspiration förutom projekten.

Hemmets Journal
  • Författare: Pernilla Wåhlin Norén
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127181793
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 159
  • Utgivningsdatum: 2023-04-14
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur