bokomslag Skärvornas drottning
Skönlitteratur

Skärvornas drottning

Johanna Nilsson

Pocket

119:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 284 sidor
  • 2020
»Skärvornas drottning är en roman som biter sig fast mer och mer, för varje sida; rörande, upprörande, berörande. Och spännande!« BTJ

Flerfaldigt Augustprisnominerade författaren Johanna Nilsson tar över stafettpinnen i romanserien Släkten.

Unga Hedvig drömmer om en annan tillvaro än den som erbjuds henne på Ransta gård i 1500-talets Sverige. Ända sedan barnsben har hon önskat sig ett liv i frihet, utan någon man som bestämmer över hennes framtid.

Uppmuntrad av sin mormor har hon därför bestämt sig för att gå i kloster. Men planerna ändras abrupt då Hedvig tvingas fly från sin hembygd. Hon färdas genom ett rike präglat av den danske kung Kristians grymheter.

På sin resa möter hon en ung man, som även han är på flykt. Han kallar sig för Gösta. I största hemlighet delar de en natt i Dalarna. Men redan nästa dag skiljs deras vägar åt. För Gösta leder stigen rakt till den svenska tronen. Men Hedvig har svårt att hitta rätt och stunden de hade tillsammans förföljer henne. Hur klarar man sig i livet med en ständig saknad? Hur många förluster orkar en människa bära innan hon går sönder inifrån och blir till skärvor?

Historiska Medias uppskattade romanserie Släkten har nu nått fram till 1500-talet och stafettpinnen har överlämnats till författaren Johanna Nilsson, som tidigare har skrivit ett 30-tal böcker. Skärvornas drottning är hennes känslofyllda berättelse om en ung kvinna i en dramatisk brytningstid.

Fler röster om boken:

»De böcker jag hittills läst i Släkten-serien är välskrivna och intressanta, speciellt eftersom man får lära sig historia sett utifrån ett annat perspektiv än vad man är van vid. Efter att nu ha läst Skärvornas drottning blir jag än mer besluten att läsa hela den här serien, den fungerar perfekt för mig.« Bloggen Boklysten

»Berörande, fängslande & välskriven!« Jennies boklista
  • Författare: Johanna Nilsson
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789177893554
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 284
  • Utgivningsdatum: 2020-09-18
  • Förlag: Historiska Media