bokomslag Skånska slott : en personlig guide genom tid och rum
Resor

Skånska slott : en personlig guide genom tid och rum

Amelie Ehrensvärd Cardell

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.

  • 2023
På slottstur i Skåne!

Vill du känna historiens vingslag och strosa genom pampiga byggnader och vackra parker? Då är Skåne ett perfekt resmål för här är det gott om slott och borgar. Journalisten Amelie Ehrensvärd Cardell, uppvuxen på Tosterups slott, och fotografen Peter Carlsson tar med dig till femton av de mest besöksvärda slotten. Ner i de fuktiga källarvalven, genom de finaste salongerna, upp i de knarrande tornen och ut i de välansade rosenträdgårdarna. Här och var dyker det kanske upp ett spöke.

Denna personligt skrivna guidebok är som en resa genom tid och rum. Dagens ägare och anställda delar med sig av sina bästa historier om de personer och händelser som har satt sin prägel på slotten. Du får även tips på allt från sevärdheter, guidade turer och promenader till utställningar, kaféer och gårdsbutiker samt information om vilka slott som tar emot hotell-, fest- och konferensgäster. Boken ger dessutom en översikt över ytterligare slott att besöka runt om i Skåne.

AMELIE EHRENSVÄRD CARDELL är journalist och författare, utbildad vid Journalisthögskolan, frilansar nu och har tidigare arbetat på nyhetsbyrå, dagstidningar, radio och tv. Detta är hennes fjärde bok. Böckerna Mystik på svenska slott, Mystik på svenska teatrar och Nära samspel med hästar gav hon ut tillsammans med fotografen Susanne Martinelle. PETER CARLSSON är frilansfotograf och har arbetat med olika magasin och bokprojekt i över 25 år.

 
  • Författare: Amelie Ehrensvärd Cardell
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189712256
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2023-03-24
  • Förlag: Bokförlaget Polaris