bokomslag Skaffa dig flera inkomstströmmar -  en guide till den växande gig-ekonomin
Samhälle & debatt

Skaffa dig flera inkomstströmmar - en guide till den växande gig-ekonomin

Holger Wästlund

Häftad

139:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 133 sidor
  • 2017
Den här boken handlar om den nya gig-ekonomin.

Vi är på väg in i en ekonomi där traditionella heltidsjobb ersätts av korta anställningar, kontraktsjobb och alla möjliga former av frilansuppdrag och framför allt - man har många olika inkomstkällor samtidigt.

I boken beskriver jag hur gig-ekonomin fungerar, hur du kan lyckas och hur din verksamhet kan växa inom denna ekonomi. Jag berättar hur du steg för steg kan bygga upp nödvändig kunskap, hur du kan marknadsföra dig på bästa sätt och hur du får din verksamhet att bli lönsam och växa. Det handlar inte om någon ”quick fix” utan om hur du på ett målmedvetet sätt kan skaffa dig flera inkomster samtidigt. Det handlar mycket om hur du får de lönsamma och spännande uppdrag som finns på marknaden, men som många kommer att tävla om.

 

Jag har haft en unik möjlighet att se detta på nära håll.

Jag har som VD för ett stort konsultföretag fått vara med om att organiserade om hela företaget till drygt 200 små konsultgrupper, som alla skulle ut och skaffa kunder och lönsamma uppdrag, utveckla sin egen kunskap, anställa och i vissa fall friställa personal samt ansvara för gruppens egen ekonomi.

För de flesta gällde det att skaffa sig många små uppdrag i stället för att man tidigare jobbade på ett enda jättestort projekt. De olika grupperna lyckades mer eller mindre bra.

De som inte lyckades hjälpte vi igång med egen verksamhet utanför vårt företag inom alla möjliga branscher. Det blev IT-specialister, frilansare, enmanskonsulter m.m. och många av dessa följde jag under lång tid framåt.

Jag har sedan som managementkonsult och outplacementkonsult hjälpt många personer och företag. Jag har skrivit flera böcker, föreläst och deltagit aktivt i seminarier om att skaffa uppdrag eller olika sorters anställningar – kortvariga eller långvariga.

 

Jag har även en helt annan bakgrund inom gig-ekonomin. Jag har som programledare, underhållare och artist varit engagerad på över 1000 olika fester, events och möten i och utanför Sverige. Inom artistvärlden talar man ofta om ”gig” och det är den allmänt vedertagna termen för enstaka uppträdanden på festivaler, festvåningar, företagsevenemang etc.

Jag har tidigare bott i USA och jobbade då tillsammans med en framgångsrik eventbyrå i Chicago. Vi jobbade hela tiden med gig. I USA pratar man mycket om The Gig Economy och det är även ett ämne på några amerikanska universitet.

Här hemma har det under senaste året skrivits om den svenska gig-konomin i alla de större affärstidningarna.

I den här boken har jag sammanställt ett stort antal konkreta råd som alla är beprövade. Boken är uppbyggd i tio steg. Tanken är att du successivt ska kunna testa de
  • Författare: Holger Wästlund
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789198342888
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 133
  • Utgivningsdatum: 2017-10-18
  • Förlag: Tipsförlaget/Stocksunds Arkitekt-Bygg HB