bokomslag Självledarskapets grunder - Arbetsbok för ditt självledarskap
Psykologi & pedagogik

Självledarskapets grunder - Arbetsbok för ditt självledarskap

Malin Edshage Mia Ekman

Häftad

379:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 59 sidor
  • 2021
Vi lever i en värld som är i ständig förändring med en hög grad av osäkerhet och komplexitet. Samtidigt behöver vi fatta beslut, göra upp planer, samarbeta och bygga relationer utan att ha alla svar på vad som är bäst eller rätt. Det är här självledarskapet kommer in.

Att utveckla självledarskap handlar om att utveckla medvetenhet. Det gäller medvetenhet om dig själv; vad du står för, vad du är bra på och vad du vill bidra med. Men det gäller också medvetenheten om din kontext, alltså de sammanhang du är en del av. I privatlivet såväl som i arbetslivet. När du får en större förståelse för dig själv, och för det som händer runt omkring dig, så blir det lättare att navigera omvärlden, att fatta medvetna beslut och välja hur du vill bidra.

Individuella beteenden är kärnan för hur alla organisationer lyckas med sitt uppdrag. Oavsett organisationens form och verksamhet är ditt självledarskap nyckeln för en konstruktiv relation till dig själv, ditt team och ert uppdrag. En väg att skapa hållbarhet, tillit, nyfikenhet och samarbetsförmåga i ett föränderligt arbetsliv.

Syftet med den här arbetsboken är att ge dig grunderna för att utveckla ditt självledarskap - en metod för att på ett strukturerat sätt reflektera kring dig själv, dina erfarenheter och din väg framåt. Till arbetsboken finns en processbok som lite djupare förklarar grunderna för självledarskapets betydelse i en teamkontext och även innehåller en tydlig process för hur en arbetsgrupp tillsammans kan arbeta med självledarskap och teamutveckling.

Om författarna:

Malin Edshage är civilekonom och har en bakgrund som organisationskonsult.

Mia Ekman är socialantropolog och har en bakgrund inom utbildning och ledarutveckling.

Ute i företag och organisationer i privat och offentlig sektor, arbetar de med att koppla ihop varje persons individuella självledarskap med teamets förmåga att samverka väl mot gemensamma mål. För det krävs psykologisk trygghet, ansvarstagande, ledare som kan leda självledare och strukturer och processer som stöttar en lärande kultur i teamet och organisationen.

Utvecklingen av detta bidrar Malin och Mia till genom facilitering, utbildning och coaching för medarbetare, team och ledare i verksamhetsnära processer. I uppdrag för bland andra Telia Company, SIDA och Sergel Group, har de lärt sig mycket om sig själva och varandras självledarskap: Till exempel att Malins snabbhet överdrivs ibland och leder till slarv, och att Mias fokus på kvalitet gör att hon blir oskönt kritisk mot sig själv och andra. Arbetet med det egna självledarskapet fortsätter.
  • Författare: Malin Edshage, Mia Ekman
  • Illustratör: Oksana Latysheva
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789172512528
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 59
  • Utgivningsdatum: 2021-11-08
  • Förlag: Komlitt