bokomslag Ritningsläsning från grunden. Övningsbok
Vetenskap & teknik

Ritningsläsning från grunden. Övningsbok

Karl Taavola

Häftad

289:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 64 sidor
  • 2010
Ritningsläsning från grunden är avsedd för grundläggande kurser i ritningsläsning och ritteknik i kurser enligt GY2011 t ex Teknik 1 Kurs TEKTEK01, Tillverkningsunderlag 1 Kurs: TILTIL01 och TILTIL02.

Avsedd för Industriprogrammet och Teknikprogrammet.

Läromedlet består av tre delar och Lärarhandledning.
1. Faktabok: 136 sidor med färgtryck .
2. Övningsbok: 56 sidor med färgtryck.
3. Lösningar 56 sidor.
Lärarhandledning på USB-minne som innehåller 3 delprov, slutprov, Underlag för lektionsförberedelser i form av PowerPoint presentationer och pdf-format av bilder från faktaboken, lösningar i pdf-format och ett tryckt exemplar Lösningar i bokform i färg.

Innehåll i faktaboken: 1 Inledning
2 Ritpapper Äganderätt Terminologi Ritmateriel Standard
3 Vyer
4 Måttsättning
5 Snitt
6 Måttoleranser och passningar
7 ISO-toleranser
8 Ytstruktur
9 Form- och lägetoleranser
10 Svetsbeteckningar
11 Gängor

Läromedlet ger grundläggande kunskaper i ritningsläsning för arbete inom modern industriteknisk produktion. Den ger förutsättning för att ta egna initiativ vid lösning av olika verkstadstekniska frågeställningar. Boken är högaktuell och utgår från senaste standard. De studerande blir väl förberedda för yrkeslivet. Det förekommer fortfarande manuell tillverkning och montering även om den ofta är understödd av moderna teknik. Under de senaste decennierna har det skett en mycket stor förändring till dagens högteknologiska produktion. Detta innebär att de krävs mer gedigna teoretiska kunskaper.
Till de olika kapitlen finns det anpassade övningsuppgifter för att kunna använda tabeller och handböcker för att söka data och uppgifter.

Författarpresentation
Författaren är ursprungligen verkstadsmekaniker. Han har arbetat många år med ingenjörsutbildningar och har även skrivit den välkända och omtyckta boken Ritteknik 2000 som nu finns i en fjärde upplaga. År 2009 kom författaren ut med en mycket omfattande bok i teknisk ritning Ritteknik Maskinteknik som är en utmärkt handbok för läraren.
  • Författare: Karl Taavola
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789188816269
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 64
  • Utgivningsdatum: 2010-05-05
  • Förlag: Athena lär