bokomslag Reflex Plus elevbok uppl 2
Samhälle & debatt

Reflex Plus elevbok uppl 2

Hans Almgren Anna Furevik Stefan Höjelid Erik Nilsson

Häftad

729:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 2017

Reflex är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasieskolan som består av tryckta elevböcker och digitala läromedel.

Reflex Plus, elevbok är i första hand avsedd för kursen Samhällskunskap 1b. Här får du ett inspirerande och flexibelt läromedel med ett berättande språk och en tydlig struktur som underlättar för både dig som lärare och dina elever. Eleverna ges utförlig faktabakgrund till ämnets alla delar. Olika samhällsfrågor belyses ur både ett samhälls- och ett individperspektiv. Det finns debattrutor och engagerande case i varje avsnitt, dessa bjuder in till diskussion och ställningstagande samt gör teorin mer verklighetsanknuten. Till avsnitten finns såväl repetitionsfrågor som analysuppgifter, diskussionsuppgifter och fördjupningsuppgifter. Den överskådliga formgivningen, detaljerade innehållsförteckningen och det fylliga registret gör att boken fungerar väldigt bra som referensbok vid elevarbeten.

I denna andra upplaga har genusperspektivet blivit tydligare, med bland annat ett helt nyskrivet kapitel som heter Han, hon och hen. Texterna kompletteras med många diskussionsväckande bilder, statistik och tabeller. Övningarna tränar i högre grad de förmågor som kunskapskraven mäter. Detta är en modern klassiker som bara blir bättre!

Reflex Plus, elevbok i korthet:
* anpassad för gymnasiekursen Samhällskunskap 1b
* inspirerande, flexibel, med ett berättande språk och tydlig struktur - underlättar för både lärare och elever
* debattrutor och engagerande case som bjuder in till diskussion och ställningstagande

  • Författare: Hans Almgren, Anna Furevik, Stefan Höjelid, Erik Nilsson
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789140695574
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2017-08-22
  • Förlag: Gleerups Utbildning AB